DuckDuckGo ile kullanıcı gizliliği nasıl üst düzeye çıkartılır? - Haberler - indir.com

DuckDuckGo ile kullanıcı gizliliği nasıl üst düzeye çıkartılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-30 18:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Facebook, Twitter, Amazon ve Google gibi en çok kullanılan uygulama ve web sayfaları her ne kadar kullanıcıların vazgeçemediği alanlar olsa da kullanıcı gizliliği son dönemlerde giderek daha da önem kazanıyor. Sadece arama yapma noktasında dahi pek çok kullanıcı verisiinin alınabildiği internet dünyasında gizli kalmak bir o kadar da zor. Fakat DuckDuckGo ile kullanıcı gizliliğini üst seviyeye çıkarabileceğiniz pek çok yol mevcut.

DuckDuckGo’nun çekirdek servisi izlenmeyecek şekilde organize edilmiş durumda. Google’da yaptığınız gibi, ihtiyaç duyduğunuz her şeyi aramak için DDG sitesindeki çubuk veya tarayıcınızın adres çubuğunda bulunan arama çubuğunu kullanabilirsiniz. Üstelik Google ile oldukça benzerliği bulunan DDG, kullanıcı alışkanlıklarına yönelik de oldukça ılımlı.

Facebook gizlilik seçeneklerini güncellediFacebook gizlilik seçeneklerini güncelledi

Google’ın genişleyen ekosisteminin tüm rahatlığına ve kalitesine rağmen, bazı kullanıcılar için DuckDuckGo sistemine geçmek oldukça kolay. Alışkanlıklarınız büyük bir bölümünü değiştirmenize gerek kalmaz. Hemen hemen tüm web tarayıcıları, DuckDuckGo'u varsayılan arama motoru olarak değiştirmenize izin verir.

Reklam engelleyicisi kullanın

Daha güvenli ve gizli bir arama motoru deneyimi için Essential Privacy Essentials adındaki tarayıcı uzantısı ile güvenliği üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Sitelerde yer alan banner'lar, pop-up'lar ve web'e göz atarken ekranda yer alan diğer tüm reklamlar eklenti sayesinde engellenir. Ayrıca siteler için kara liste ve beyaz liste de hazırlayabilirsiniz. Buna ek olarak üçüncü taraf web izleyicilerini de engeller ve belki de en önemlisi verilerinizi kimin elde etmeye çalıştığını gösterir.

Gizlilik derecelerini görün

DuckDuckGo, girilen sitenin istekleri ve elde etmeye çalıştığı verilere göre gizlilik derecesi oluşturur. Harflerle ifade edilen bu derecelendirme sistemleri, web sitelerine göre de kullanıcıların bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Yapılan incelemelerde A puan almayı başaran tek sitenin DuckDuckGo olması da oldukça dikkat çekici. Bu özelliklerden yararlanmak için ise yeni bir siteye gittiğinizde mevcut sayfanızın harf notuna uzantı bölümünüzden erişmeniz yeterli. Simgenin üzerine tıklamak, uzantının notu nasıl hesapladığının bir dökümünü de göstererek detaylı bilgi almanızı sağlar.

Telefon uygulaması: DuckDuckGo Privacy Browser

Sadece masaüstü için değil, iOS ve Android için de DuckDuckGo ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. DuckDuckGo Privacy Browser adı ile sunulan uygulama sayesinde firmanın sunduğu tüm gizlilik özelliklerine erişebilirsiniz. DuckDuckGo, verilerinizi kimseyle paylaşmazken, tarayıcı verileri dahili olarak depolar. Önceden ziyaret ettiğiniz site adreslerini otomatik tamamlama gibi hizmetler için depolanan bu verileri tek tuşla silmeniz de işin kolay yönlerinden birisi.

Tüm bu araştırma ve incelemelerde dikkat çeken en önemli detaylardan birisi DuckDuckGo'nun gizlilik avantajlarının yüzde 99'unu çeşitli uygulama ve uzantıları yükleyerek elde edebilmemiz.

DuckDuckGo Hakkında

10 yaşında olan ve gizliliği esas alan DuckDuckGo, Google aramasına alternatif ücretsiz bir arama motoru. Web üzerinden sizi takip eden sitelerin ve şirketlerin sayısını en aza indiren ve aynı zamanda web'de güvenli gezinme hizmeti sunan DuckDuckGo, kısa süre içerisinde sağladığı avantajlarla dikkat çekmeyi başardı.

Online Gizliliği Sağlamak için 6 Kolay İpucu


CCleaner gizlilik tartışmalarının hedefindeCCleaner gizlilik tartışmalarının hedefinde
Yahoo'nun gizlilik ihlalleri devam ediyorYahoo'nun gizlilik ihlalleri devam ediyor

Çevrimiçi Gizlilik Koruma Uygulaması Spotflux Videosu


PAYLAŞ