Google Drive tarafından oluşturulan, güzel anılar ve diğer bilgileri depolamak için kullanıma sunulan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça fazla kullanılan platform; bulutta doküman depolayabilme, dosya paylaşabilme, sunum, tablo ve diğer dokümanları ekip arkadaşları ile paylaşma, düzenleme ve daha bir sürü özellik ile kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Ayrıca Google Drive sayesinde, cihaz ve Google Drive Depolama Alanı arasında senkronize yapabilme özelliği de kullanıcıların hayatını kolaylaştıran önemli bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. 

Büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan ve 2012 yılında kullanıcılara sunulan platform, şimdilerde veri kayıpları gibi haberlerle gündemde olmaya devam ediyor. 

Son alınan bilgiler ışığında bazı Google Drive kullanıcıları verilerinde büyük bir kayıp yaşadıklarını söyledi. Şikayette bulunan kullanıcıların sayısının giderek artması diğer kullanıcıların da endişe yaşamasına sebep oldu.  

Google Drive Kullanıcılarından Veri Kayıpları İddiası

Google Drive Verileri Kayıp mı Ediyor?

Google Drive Help hesabına gelen birçok yardım talebi ile kullanıcılar veri kaybı yaşadıklarını aktarıyor. Tüm iş çalışmaları ve bilgilerinin kayıp olduğunu dile getiren kullanıcılar için durum oldukça zorlaşmış durumda olduğu görülüyor. Bulut depolama servisini kullanan kullanıcılardan bazıları Google Drive ile bulut depolamanın senkronize olmadığını iddia ediyor. Pek çok kullanıcı birkaç yıllık verilerinin bulunduğu dosyaların kaybolduğunu dile getirdi.

Bu durum kullanıcıların verilerini birkaç depolama alanına  önemini kayıt etmesinin önemini gözler önüne serdi. Bu konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmayan Google Drive’ın söylecekleri veri kaybına uğrayan kullanıcıları başta olmak üzere birçok kullanıcı için de  merak konusu olmaya devam ediyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir