Pizza konusunda en popüler şirketten biri olan Dominos Pizza, teslimat sürecinde kullanmak için elektrikli bisiklet hazırladı.

Elektrikli bisiklet, otonom robot , motosiklet ve drone ile pizza taşıma özelinde senelerdir farklı testler geliştiren Domino’s Pizza, gelecek için denemeler yapıyor ve bu konuda bugün yeni elektrikli bisiklet ile gündeme geliyor. Yalnızca belirlenen ülkelerde kullanılacak elektirikli bisikleti geliştiren firma bu bisikletin arka tarafına ısıtıcı veya fırın yerleştirmiş. Bu sayede pizza müşteriye ulaştığında neredeyse fırından çıkmış gibi sıcak oluyor. Gece görünürlüğü adına jantları bile aydınlatılan bisiklet ileride şirketin faaliyet gösterdiği diğer ülkelere de ulaşabilir ve kısa mesafe taşıması değişebilir. Domino’s Pizza ayrıca teslimat özelinde kullancığı elektrikli otomobil filosunu sürekli olarak büyütüyor.

Dominos Pizza'dan bir ilk: Elektrikli bisikleti ile soğuk pizza devrini kapatıyor

Domino’s her zaman en ileri teknolojiye sahip

Şirket bizim gündemimize en son ABD’deki pizza dağıtım filosuna 800 yeni 2023 Chevy Bolt EV elektrikli otomobil modeli eklemesi ile düşmüştü. Attıkları adım ile ilgili bir açıklama yapan şirket CEO’su Russel Weiner, “Domino’s her zaman pizza dağıtımında ileri teknolojiye sahip oldu ve araç teknolojisi gelişmeye devam ettikçe elektrikli dağıtım araçları mantıklı hale büründü. 2050’ye kadar sıfır karbon emisyonu taahhüdünde bulunduk ve şimdi atılan bu adım çevresel etkimizi azaltma konusunda bizim bir diğer hedefimizin bir yolu.” demişti.

Konu ile ilgili konuşan GM yetkilisi Ed Peper şunları aktarmıştı: Domino’s şirketinin ABD’deki dağıtım filosunu oluşturmak için Chevrolet Bolt EV’yi seçmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Her iki şirket de çevreyi iyileştirme konusunda kararlı. GM, 2035 yılına kadar yeni otomobillerden kaynaklanan egzoz emisyonlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Eğlenceli sürüş özellikleri ,uygun fiyatı ve 259 mil seviyesindeki menzili ile Chevy Bolt EV, Domino’s firmasının elektrikli teslimat geleceğini oluşturuyor.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir