Drone denildiği zaman sektörün önde gelen ismi olan DJI, yeni duyurmuş olduğu M30 drone ailesi için Türkiye’de bir lansman gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen lansman ile drone’ların ülkemizdeki kullanım amaçlarına yönelik önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Henüz geçtiğimiz aylarda zorlu hava koşullarında uçması ile ön plana çıkan yeni drone modellerini dünya genelinde tanıtan DJI, bugün ise söz konusu modeller için Türkiye özelinde bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe Bilkom Genel Müdürü, DJI satış müdürü ve AKUT görevlileri de dahil oldu. Etkinliğin ana konusu ise yeni Matrice 30 serisi olurken söz konusu modellerin ülkemizde hangi amaçlarda kullanılacağına dair önemli yenilikler paylaşıldı.

DJI, etkinlikte Matrice 30 drone serisinin yanı sıra gece görüşü bulunan H20N kamerası ile FlyHub2 ve DJI Dock’un da Türkiye lansmanlarını gerçekleştirmiş oldu. Gelin şimdi şirketin bu yeni zorlu koşullara yönelik üretilen modelleri ne gibi yenilikler ve teknolojiler sunuyor bakalım.

DJI yeni Matrice 30 serisi modellerini tanıttı

dji yeni afetlerde gorev alacak drone modellerini tanitti

Şirketin yeni DJI Matrice 30 serisi modelleri M30, M30T ve M30 Dock olarak üç farklı seçenek ile geliyor. Yeni serinin sunmuş olduğu teknik özelliklere gelecek olursak, 15 kilometre menzil, 16x optik zoom, 200x dijital zoom, termal kamera, geniş açılı kamera, düşük ışıkta çalışabilen FPV kamera ve akıllı düşük ışık kamera teknolojisi ile lazer menzil belirleyici özelliklerini bu modelde görüyoruz.

Söz konusu model ile çekilen bu görüntüler, dört anten ile yeni nesil görüntü aktarma teknolojisi ile şehrin sinyal bozan etkisinden etkilenmeden kullanıcıya gönderebilecek. Yeni tanıtılan bu modeller oldukça taşınabilir olurken, 65W hızlı şarj desteği ile beraber 25 dakikada %10’dan %90’a ise 2 saate tam şarj olabilecek. Zorlu hava koşullarında ön plana çıkması ile dikkat çeken bu yeni model 15 metre rüzgar ile -20 ile 50 derece sıcaklıkları arasında dayanıklılık ile geliyor.

Fiyat bilgisi

  • DJI Matrice 30: 132.600 TL
  • DJI Matrice 30T: 186.465 TL
  • DJI Zenmuse H20N kamera: 201.910 TL

AKUT yetkilileri verilen yeni bilgiler ile beraber Türkiye’de İHA cihazlarını da açıkladı. Bu noktada kayıtlı olan pilot sayısının 26 olduğunu belirttiler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir