DJI, kargo drone’u Flycart 30’u tanıttı. En fazla 40 kg’a kadar yük taşıyabilen, uzun mesafe için tasarlanan kargo drone’u neredeyse şehirler arası yolculuk yapabiliyor. 

Dünyanın önde gelen drone üreticilerinden olan  DJI’ın ilk kargo drone’u Flycart 30, karbon fiber pervanelere ve dört motorlu bir tasarıma sahip. Ayrıca akıllı uçuş özellikleri sayesinde daha güvenilir bir hale geliyor. DJI Flycart 30, ağır yükleri taşıma gücüne sahiptir. Bu özellikleri sayesinde tasarlanma amacı dışında kurtarma operasyonları, inşaat ve lojistik gibi birçok alanda kullanılabilir.

DJI Fflycart 30 özellikleri

DJI üreticileri drone’larının bataryasına önem veren bir markadır bunu Flycart 30’da da görmekteyiz. Yüksek kapasiteli bataryaları sayesinde uzun süreli uçuş yapabilir, tek bir şarj ile saatlerce havada kalabilir. Dört kiriş, sekiz pervane ve bir çift bataryadan oluşan, değeri 17 bin dolar olan DJI Flycart menzili 16km’dir. 

DJI Flycart 30

DJI Flycart’ın akıllı uçuş özelliklerinden biri olan, uçuş kontrol merkezi ve otopilot sayesinde drone pilotunun iş yükünü hafifletir. Ayrıca güvenli bir sürüş deneyimi sağlar. Flycart 30, güvenlik sensörleri sayesinde engelleri algılar ve çarpışmayı önler. Bunun yanı sıra acil iniş özelliği de bulunmaktadır. DJI Flycart 30, 6000 metre yükseklikte, 12 m/s’ye kadar rüzgar hızlarına ve -20 °C ila +45 °C arasındaki sıcaklıklara uçabiliyor.

DJI Flycart 30, 70 litrelik bir kargo haznesine sahip. Ayrıca kolay iniş yapamayan nesnelere özel kablolu vinç modu geliştirilmiş. Kabloların 20 cm uzunluğunda olması hem drone pilotu hem de kargo alıcısı için büyük kolaylık sağlamakta. Güvenlik sensörleri sayesinde, vinçleme sırasında dengenin bozulmaması güvenli bir cihaz geliştirildiğinin örneği. 

DJI, Flycart 30 ile birlikte kargo ve endüstri alanında dronun gelebileceği en son noktayı görmemize yardımcı oldu. Hem kullanım açısından kolaylığı hem de işlevselliği sayesinde drone’lar hayatımızın bir parçası oldu.

DJI

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir