Asus tarafından dün yayınlanan raporda, şirketin Aralık 2021 ve 2021 yılı geneli için istatistikleri paylaşıldı. Şirketin dizüstü bilgisayarlar ve grafik kartları alanlarında yakaladığı ivme dikkat çekti.

CES 2022’in ve son dönemlerin en dikkat çeken markalarından birisi olan ASUS, Aralık 2021 ile ilgili resmi bir rapor paylaştı. Yıllık %20 oranında gelir artışı yakalayan ASUS, bu artış ile birlikte 19.3 milyar dolarlık bir gelir açıkladı.%20 oranındaki büyümenin büyük bir kısmı ise dizüstü bilgisayar ve grafik kart satışlarından geldi.

ASUS Aralık 2021 rakamları nasıl?

ASUS’un Aralık 2021 ayı gelirinde de %20’lik bir artış yaşandı. Bu artış ile birlikte 1.8 milyar dolarlık bir gelir yakalayan şirket, 2020 yılının aynı dönemini de aşmayı başardı. Bir önceki çeyreğe göre %24 oranında artış yakalayan şirket, başarılı bir şekilde 2021 yılını da kapatmış oldu. 2021 yılında çok güçlü bir organizasyon ile çalışmalarını sürdüren şirket, ASUS yönetiminde yapılan yeni yapılandırma ve planlamalarıyla da gündeme gelmişti. Bu nedenle 2021 yılı genelinde yakalanan başarısının 2022 yılında daha da artması bekleniyor.

Alt şirketleriyle ve gruplarıyla önemli bir yükseliş yaşayan ASUS’un %30 oranında gelir artışı yakalayan ASUS Açık Platform İş Grubu ve Sistem İş Grubu gibi bölümleri dikkat çekti. Anakartların, bilgisayarların ve oyun bilgisayarlarının marka değeri, iş grubundaki yüksek satışlar ile birlikte arttı. ASUS’un marka değerinin 2021 yılı itibariyle 1.87 milyar dolara yükselmesi, başarılı bir operasyonun yapıldığını da gösterdi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir