Tıbbi cihaz girişimi Distalmotion, ameliyatlarda doktorlara yardımcı olarak yeni bir bakım standardı geliştirmek için robotik cerrahiyi basitleştirmeyi amaçlamaktadır. 2012 yılında kurulan girişim, dünya çapındaki hastanelere ve kliniklere ortak olarak hizmet vermektedir. Bu hizmetler, prosedür başına adil maliyetle güvenilir ve hassas robotik cerrahi sistemleri sağlamaktadır.

Distalmotion’un hedefi, genel cerrahi, jinekoloji ve ürolojideki hastalara ‘sınıfının en iyisi’ minimal invaziv tedavi sağlamaktır. Bu hedefe ulaşmak için geliştirilen Dexter adlı cerrahi robot, yeni bir bakım standardı oluşturma konusunda önemli bir adım atmaktadır.

Dexter: Distalmotion’un Geliştirdiği Cerrahi Robot

Dexter, talep üzerine robot teknolojisine izin vererek cerrahlara hem robotik hem de laparoskopik cerrahinin faydalarına kullanım imkanı sağlamaktadır. Bu sayede hastalar için sınıfının en iyisi minimal invaziv bakım sağlanmaktadır.

Distalmotion, 150 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladı

Dexter, herhangi bir klinik ortama sığdığı, taşınabilir olduğu ve yeni bir altyapı gerektirmediği için departmanlar arası iş birliğini sağlamaktadır. Bu da kurumların robotik programlarını cerrahi uzmanlıklar arasında ölçeklendirmelerine olanak tanımaktadır.

Distalmotion’un Aldığı 150 Milyon Dolar Yatırım Ne Anlama Geliyor?

Distalmotion CEO’su Michael Friedrich, Dexter’ın genel cerrahi, jinekoloji ve ürolojide çok çeşitli zorlu ve yüksek hacimli operasyonlarda hastaları tedavi ettiğini belirtmektedir. Dexter, Avrupa’da günlük olarak kullanılmaktadır ve alınan yeni yatırım, ABD’de Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) izninin yolunu açacak ve Avrupa’daki klinik deneyleri hızlandıracaktır.

Sonuç olarak, Distalmotion’un geliştirdiği robotik cerrahi sistemleri, minimal invaziv tedavide yeni bir bakım standardı oluşturma yolunda önemli bir adım olarak görülmektedir. Dexter, doktorların hem robotik hem de laparoskopik cerrahinin faydalarına erişim sağlamalarına olanak tanıyarak hastalar için sınıfının en iyisi minimal invaziv bakım sağlamaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir