Son dönemlerin en popüler dijital yayın hizmeti olan Disney+ şaşırtıcı bir kararla gündeme geldi. Henüz yeni hizmete başlayan platform, reklamlı bir abonelik paketi üzerinde çalışıyor. İşte detaylar;

Haziran ayında GRP’de Disney Plus sürprizi

Ülkemizde henüz geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlayan Disney+ kısa sürede ciddi bir kullanıcı sayısı elde etti. Dünya genelinde aynı başarıyı yakalayan platform, bu büyük çıkışı Netflix’in son dönemlerde gittikçe artan fiyatları ve düşen içerik kalitesine borçlu. Pazara oldukça iddialı bir giriş yapan şirket ileride orijinal içeriklerinin sayısını da arttırmak için büyük anlaşmalar yapıyor. Ancak servis daha yeni kullanıma sunulmuş olsa da şirket ABD’deki abonelik ücretlerine zam yapma kararı aldı.

Zam kararı dünya genelinde hoş karşılanmasa da Disney+’ın sunduğu imkanlar diğer platformlara göre daha geniş olduğundan platform şuan hala yayın hizmetlerinde öne çıkmayı başarıyor. Yeni abonelik ücretlerinin 8 Aralık tarihinden itibaren geçerli olacağı aktarıldı. Ancak tek gelişme bununla sınırlı değil. Kullanıcılar için daha uygun fiyatlı bir seçenek de sunmak isteyen şirket Netflix gibi reklamlı abonelik seçeneğini test etmeyi düşünüyor.

Disney+ reklamlı ve reklamsız abonelik seçenekleri sunacak

Günümüzde pek çok kullanıcı izlediği içeriklerde reklam görmek istemese de bu daha uygun fiyat ödemek isteyen kullanıcılar için geleceğin en yaygın seçeneği olacak gibi duruyor. Zira pek çok dijital platform bu yönde adımlar atıyor. Henüz geçtiğimiz aylarda ülkemizde yayın hizmetine başlayan Disney+, ABD’de abonelik politikasında önemli değişikler yapıyor.

Yakın zamanda reklamlı abonelik seçeneğinin testlerine başlayacak olan şirket bu seçeneği de Aralık ayından itibaren aktif hale getirmek istiyor. Bu kararla birlikte abonelik ücretlerine zam yapan şirket reklam izlemek istemeyen kullanıcıların 7,99 dolar yerine 10,99 dolar ödemeleri gerektiğini açıkladı. İçerikleri reklamlı olarak izlemeye devam etmek isteyen kullanıcılar ise aboneliklerien 7,99 dolar ödemeye devam edecekler.

Şirketten yapılan resmi açıklamaya göre reklamlı abonelik seçenepi Disney+ Basic olarak adlandırılırken, reklamsız abonelik hizmeti Disney+ Premium olarak adlandırılacak ve normal fiyata göre 3 dolar daha pahalı olacak.

Zam kararının Türkiye’deki kullanıcıları etkileyip etkilemeyeceği yönünde henüz bir açıklama yapılmasa da şirketin bu kararından dünya genelindeki tüm kullanıcılar etkilenebilir. Haziran ayında ülkemizde kullanıma açılan platform şuanda aynı anda 4 kişinin aktif olarak içerik izleyebilmesine imkan tanıyan hizmeti 34,99 TL’den sunuyor. Yeni üye olan kişilere avantajlı teklifler sunan platform tek seferde ücreti ödeyi kabul eden kullanıcılar inin yıllık 10 aylık ücret ödeyerek üye olma imkanı tanıyor.

Bunun yanı sıra ABD’de zamlanan tek platfrom Disney+ değil. Walt Disney Co’nun bir diğer yayın hizmeti olan Hulu‘nun da aylık 1 ila 2 dolar arasında zamlanacağı açıklandı.

iOS için Disney+ indir

Android için Disney+ indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir