Disney Başkanı Bob Iger şirketten ayrılmasının arkasındaki nedeni açıkladı. Disney Yönetim Kurulu Başkanı ve eski CEO’su Bob Iger, CNBC’ye, diğer insanların fikirlerini fazla önemsememeye başladığını hissettikten sonra CEO olarak görevinden ayrılmayı düşünmeye başladığını söyledi.

Yabancı bir basın kuruluşuna demeç veren Iger, “Zamanla daha az dinlemeye başladım ve belki de diğer insanların fikirlerine karşı biraz daha az hoşgörüyle, belki de kendi kendime biraz daha fazla güvendiğim için, bazen kendinizi geliştirdiğinizde böyle oluyor” dedi. özel bir röportajda. 70 yaşındaki Iger, şirketi 2005’ten 2020’ye kadar yönettikten sonra Disney’den ayrılıyor.

Bob Iger şirketten ayrılık nedeni

Geçen yıl CEO olarak görevinden ayrıldı, yerine Bob Chapek geçti, ancak koronavirüs pandemisi boyunca başkan olarak kaldı. Yıl sonunda başkanlık görevinden resmen vazgeçecek. Iger belirli kararlar hakkında konuşmasa da, “daha ​​önce her tartışmayı duyduğunu” için iş arkadaşlarının puanlarını giderek geçersiz kıldığını söyledi. Ancak cevapları üzerine düşündükçe “zamanın değiştiğini” fark etti ve çok çabuk hayır dediğini söyledi.

Disney CEO’su: Steve Jobs ölmeseydi Apple ile birleşmiştik

Iger, Şubat 2020’de CEO rolünü Chapek’e bıraktıktan sonra neredeyse son iki yıldır başkan olarak kalmaya karar verdi. Iger ve Disney yönetim kurulunun Chapek’e işi verme kararı Wall Street ve Disney yöneticilerini şaşırttı, özellikle de Iger defalarca görevinden uzaklaştırdıktan sonra Disney’in CEO’su olarak kalmak için emekliye ayrıldı.

İkna edici Jobs, Lucas ve Murdoch

Iger ayrıca animasyon stüdyosu Pixar, çizgi roman ve aksiyon kahramanı şirketi Marvel Entertainment ve Star Wars’un evi Lucasfilm’i satın alma stratejisini tartıştı. Disney’e kabaca 15 milyar dolara mal olan bu üç satın alma, Disney’i bir fikri mülkiyet devi haline getirdi.

Akışlı video yavaş yavaş doğrusal ödemeli TV ve sinema salonlarının yerini aldığı için bu giderek daha önemli hale geldi. eğlence dağıtımı Disney, spin-off’ları ve devam filmlerini ortaya çıkarmak için IP’yi kullanırken sağlam bir çocuk filmleri kitaplığı oluşturabildi ve insanların her ay ödeme yapmasını sağlamak için amiral gemisi yayın hizmeti Disney+’a yeni içerik ekledi.

Iger, kurucuların kendisine varlık satmasını sağlama becerisini, kişisel ilişkiler kurmaya yoğun odaklanmasına borçluydu. Iger, Apple ve Pixar’ın kurucusu Steve Jobs’u, Star Wars’un yaratıcısı George Lucas’ı, eski Marvel Başkanı Ike Perlmutter’ı ve Fox’un kontrol sahibi hissedarı Rupert Murdoch’u tanımak için aylarını harcadığını söyledi. Disney, 2019’da Fox’un varlıklarının çoğunu satın aldı.

“Bu, bir ilişkinin gelişmesidir,” dedi Iger. “Anlaşmayı kendim yapmadım, ancak olabileceğim kadar açık sözlü olmam ve olabileceğim kadar özgün olduğunu düşünmem ve bir ilişki geliştirmem açısından – bazı durumlarda bire bir – tekil bir şeydi. , nispeten kısa bir süre içinde geliştirilmiş olsa bile.”

Iger, kurucuları bir satın alma işlemini tamamladıktan sonra onları hayal kırıklığına uğratmayacağına ikna etmesi gerektiğini söyledi.

“Lucasfilm – birçok bakımdan bebeği, mirası – hakkında çok ama çok endişeliydi ve orada da gösterdiğimizi, güvenebileceğimizi düşündüğüm bir güven vardı,” dedi Iger. Lucas.

Jobs ile Iger, Disney’in Pixar entegrasyonundan “hiçbir zaman hayal kırıklığına uğramadığını” söyledi.

“Aslında, anlaşmayı ondan önceki aylarda yaptık. öldü – o ve karısı Laurene, evimize geldi. Laurene, Steve ve [Iger’in karısı] Willow [Bay] ve ben bir akşam yemeğine oturduk ve o, Disney ve Pixar için yapılacak doğru şeyin bu olduğuna inanarak, birkaç yıl önce yaptığımız anlaşmaya kadeh kaldırdı.” güvenebileceğimizi” söyledi Iger, Lucas hakkında.

Jobs ile Iger, Disney’in Pixar entegrasyonundan “asla hayal kırıklığına uğramadığını” söyledi.

“Bir kez Aslında, ölmeden aylar önce geldi – o ve karısı Laurene, evimize geldi. Laurene, Steve ve [Iger’in karısı] Willow [Bay] ve ben bir akşam yemeğine oturduk ve o, Disney ve Pixar için yapılacak doğru şeyin bu olduğuna inanarak, birkaç yıl önce yaptığımız anlaşmaya kadeh kaldırdı.” güvenebileceğimizi” söyledi Iger, Lucas hakkında.

Jobs ile Iger, Disney’in Pixar entegrasyonundan “asla hayal kırıklığına uğramadığını” söyledi.

“Bir kez Aslında, ölmeden aylar önce geldi – o ve karısı Laurene, evimize geldi. Laurene, Steve ve [Iger’in karısı] Willow [Bay] ve ben bir akşam yemeğine oturduk ve o, Disney ve Pixar için yapılacak doğru şeyin bu olduğuna inanarak, birkaç yıl önce yaptığımız anlaşmaya kadeh kaldırdı.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir