Disney CEO’su: Steve Jobs ölmeseydi Apple ile birleşmiştik - Haberler - indir.com

Disney CEO’su: Steve Jobs ölmeseydi Apple ile birleşmiştik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-20 19:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının iki önemli ismi Disney ve Apple'ın birleşme ihtimali mi vardı? Şöyle ki, Disney CEO'su Bon Iger, teknoloji devi Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un hayatta olması halinde iki şirketin şuan birlikte iş yapacaklarına inanıyor. Şöyle ki CEO'nun bu iddialı sözleri herkesin dikkatini çekecek niteliktedir. Son zamanlarda adından sık sık söz ettirmeyi başaran Disney CEO'su Bob Iger, Disney bünyesinde yer almanın yanı sıra aynı zamanda Apple yönetim kurulunda da bulunuyor. 

Bunların yanı sıra aynı zamanda Bob Iger, Apple'ın CEO'su Steve Jobs ile yakın arkadaşlığı ile de adından söz ettiriyordu. Steve Jobs ve Bob Iger, 2016 yılı içerisinde Disney'in Pixar'o satın alması ile tanıştır. Satın alma sürecinde Steve Jobs, Pixar'ın hissedarlarından biriydi. Daha sonra Bob Iger, 2011 yılı içerisinde Apple'ın yönetim kurulunda yer aldı. Bu zamana kadar da Iger, bu görevini devam ettirmişti. Disney+ platformunun duyurulması ve sonrasında Apple TV+ için yapılan çalışmaların ardından Bob Iger, Apple şirketinde bulunduğu yönetim kurulu koltuğundan ayrılma kararı verdiğini açıkladı. Bunun sebebi elbette ki haksız rekabetin önüne geçmektir. Bob Iger, Apple yönetim koltuğundan ayrılmasının ardından konu hakkında Vanity Fair‘a konuştu. Hatta bu konuşma ile beraber oldukça şaşırtıcı cümleler kurdu. 

Apple TV+ ne zaman başlıyor?Apple TV+ ne zaman başlıyor?

Disney CEO'su Bob Iger'in açıklaması

"Steve Rogers hayatını kaybettiğinden bu yana Apple’ın elde ettiği her başarıda sevincin yanında ufak bir burukluk hissi oluyor. Onun da burada olup, bu günleri görmesini arzu ediyorum. Bu başarılardan sonra yaşayacağımız diyalogların nasıl olacağını düşünmeden edemiyorum. Bunun yanında eğer Steve Jobs hayatta olsaydı Disney ve Apple çoktan birleşmiş olurdu. En azından iki şirketin birleşmesi hakkında konuşuyor olurduk."

Konu ile ilgili Bob Iger’ın tahminlerinin doğru mu yanlış olduğu elbette öğrenilecek bir durum değildir. Fakat Disney ve Apple'ın birleşerek sektörde tekel pozisyonda çalıştıklarını düşünmek oldukça zor bir durumdur. 

 


İlgili uygulamalar
Apple Deep Fusion mobil fotoğrafçılık için yeni bir dönemi başlatıyorApple Deep Fusion mobil fotoğrafçılık için yeni bir dönemi başlatıyor
Samsung, Avrupa telefon satışlarında Apple'ı altıya katladıSamsung, Avrupa telefon satışlarında Apple'ı altıya katladı
Apple’dan dikkat çeken mavi ekranlı gizli mesaj!Apple’dan dikkat çeken mavi ekranlı gizli mesaj!

PAYLAŞ