Discord için alınan yeni karar duyuruldu. Haberlere göre Discord’da yeni dönemde reklam gösterilmeye başlanacak.

Anlık mesajlaşma ve topluluk uygulaması olarak dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan Discord için radikal bir karar alındı. Bugüne kadar farklı kaynaklardan gelen sızıntılarda reklam üzerine çalışmaların olduğu belirtilmişti. Wall Street Journal’da yer alan son haberde ise bu durum doğrulandı. Discord reklam konusunda oldukça kararlı ve önümüzdeki günlerde Discord’da reklam gösterimlerine başlanacak. Ancak bu durum kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecek.

Discord’da Reklam Gösterimleri Nasıl Olacak?

Discord’da yer alacak reklam gösterimleriyle ilgili farklı bilgiler mevcut. Bu nedenle de sistemin nasıl çalışacağı netleşmiş değil. Bazı kaynaklarda kullanıcıların reklamları kapatabileceği, bu seçeneğin sunulacağı öne sürülüyor. Bazı kaynaklarda ise Discord Nitro gibi ücretli abonelere reklam gösterimi olmayacağı, platformu ücretsiz kullananlara reklam gösterimi yapılacağı belirtiliyor. Reklam gösterimi kesin olsa da nasıl olacağı, özellik uygulamaya geldikten sonra görülecek.

Discord’da Reklamlı Dönem Başlıyor
Discord’da Reklamlı Dönem Başlıyor

Discord’da Gelir Dengesi Kurulamadı

2015 yılında piyasaya sunulan ve kısa süre içerisinde popülerlik kazanan Discord’da reklam seçeneğinin gündeme gelmesinin tek nedeni gelirler. Şirket ilk 10 yılında böyle bir uygulama yapmadı. Ancak karlılık her zaman düşük kaldı. Discord Nitro gibi özel paketler ile gelirleri arttırmanın farklı yollarını arayan Discord, tüm bunlardan da istenen sonuçları alamayınca reklamları mecburen devreye almak zorunda kaldı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Discord’da nasıl bir değişimin olacağı, reklamların hangi alanlarda nasıl gösterileceği ve kullanıcıların nasıl bir tepki vereceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir