Son dönemlerde giderek artan bir kullanıcı kitlesine sahip olan Discord, saldırganların da hedef uygulamalarından birisi haline geldi. Yapılan son uzman değerlendirmelerinde özellikle çeşitli trojenlerin platform üzerinden hızlı bir şekilde yayılmaya başladığı belirtildi. 

Sophos’tan Dikkat Çeken Tespit

Sophos yaptığı son açıklama ile birlikte özellikle Discord kullanan kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini söylemişti. Hackerların yeni gözde uygulamalarından birisi olması nedeniyle kullanıcıların kısa süre içerisinde ciddi mağduriyetler yaşayabileceğini vurgulayan şirket, yaptığı açıklamalarda özellikle geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 140 kata kadar ciddi bir zararlı yazılım artışı olduğunu söyledi.

Şu anda dünya genelinde 300 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcısı ile aktif olarak kullanılan platformda hackerların daha fazla etkin olmaya başlaması, risklerin de artmasına neden oldu. Bu bakımdan önümüzdeki günlerden itibaren özellikle uygulamayı kullanacak kullanıcıların riskleri bilmesi ve bu doğrultuda hareket etmesi gerekirken, mevcut açığın Discord bulut sistemindeki özelliklerden kaynaklandığı belirtildi.

“Zararlı Yazılımlar Şikayet Edilene Kadar Kalıyor”

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda Discord platformu üzerinden herhangi bir dosya yüklendiğinde dosyalar Discord tarafından periyodik bir şekilde silinmiyor. Dosyaların silinebilmesi adına mutlaka kullanıcıların şikayet etmesi gerekiyor. Bu nedenle mevcut şikayet oluşana kadarki süreç içerisinde dosyayı bilgisayarlarına ya da cep telefonlarına indirilen kullanıcılar, virüs nedeniyle cihazlarında kısa süre içerisinde ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Virüslü içeriklerden en çok etkilenen alanlar ise oyunlar. Para ile satılan oyun içeriklerine ulaşmak, hile kullanmak ve böylece oyunda avantaj elde etmek isteyen kullanıcılar platformda yayınlanan dosyaları kullanmak istemesi halinde istediği sonuca ulaşamadığı gibi aynı zamanda cihazlarına virüs bulaştırıyor.

“Şifreler ve Kimlik Bilgileri Çalınabilir!”

Yapılan paylaşımda virüslerin masum olmadığını özellikle vurgulanırken, virüsün bulaştığı cihazlardaki kullanıcı bilgilerin, finans bilgilerinin, şifrelerin alınabileceği belirtiliyor. Özellikle telefonlar için çok daha kritik olan bu virüs dikkatli bulunmadığı takdirde banka uygulamalarına dahi bulaşabilir potansiyelde. Bu nedenle Discord kullanan ve zararlı içeriklere ulaşmaya çalışan kullanıcıların yapacağı çalışmalarda mutlaka virüs programları ile cihazlarını güvende tutması öneriliyor. Discord üzerinden kullanıcıların tehlikeli içerikleri şikayet etmesi gerektiği de vurgulandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir