Günlük hayatımızın olmazsa olmazı Spotify ve Discord uygulamalarına anında erişim yok. İşte detaylar:

Discord’da birkaç gün içinde sorunlar çıktı!

Oyunseverlerin kullandığı uygulama, günün başından beri hata düzeltmeleri yaptığını duyurdu.

Discord aşı karşıtlarına karşı savaş açtı

Discord geçtiğimiz günlerde bu durumla ilgili bir açıklama yayınladı. Discord, API hatası olduğunu söyleyerek bir hamle yaptı ve sunucuları yeniden başlatacağını ve bu sorunun çözüleceğini öngördü ancak son güncellemeye göre sorunun çözülmediği görülüyor.

Sorunun ne zaman çözüleceği henüz belli değilken Discord, mühendislerin sorunu çözmek için çalıştığını söylüyor.

Discord erişim sorunu geçmişi

Sorunun detaylarına bakacak olursak Discord’un resmi sitesindeki verileri sizlerle paylaşmak isteriz. İşte; Gün içerisindeki erişim sorunu ve çözümlerinin listesi;

8 Mart 2022 _API Hata Oranını ve Push Hata Oranını Artırın

Çözüldü – Hizmet şu anda beklendiği gibi çalışıyor. 

8 Mart , 13:01 PST İzleme – Yazma olayları yeniden etkinleştirildi. Bu noktada tüm işlevsellik geri yüklendi ve hizmet tasarlandığı gibi çalışıyor gibi görünüyor. Oncall Engineering hizmeti izlemeye devam edecek ve sağlayıcı ortaklarımızla bu sorunun temel nedenini anlamak için çalışacaktır. 

8 Mart , 12:41 PSTGüncelleme – Oncall Engineering medya altyapısını tekrar çevrimiçi duruma getirdi, medya yerleştirmeleri tekrar işlevsel olmalı. Mesaj onayı da yeniden etkinleştirildi. Tam işlevselliği geri yüklemek için çalışmaya devam ediyoruz. Yazma etkinlikleri şu anda hala devre dışıdır ve bot geliştiricilerinin beklenmeyen 403 hatalarıyla ilgili raporlarını araştırıyoruz. 

-8 Mart , 12:19 PSTTanımlandı – Düzeltmeler çalışıyor ve trafik tekrar çevrimiçi oluyor. Tam hizmeti geri yüklemek için çalışırken, bazı işlevler, hizmet kararlı hale gelene, olayları ve mesaj bildirimini yazana kadar kasıtlı olarak devre dışı kalacaktır. Diğer işlevler geri yüklenecek, ortam yerleştirmeleri şu anda düzgün çalışmayabilir. 

8 Mart , 11:49 PSTGüncelleme – Temel nedeni düzeltmek için sağlayıcılarımızla birlikte çalışıyoruz. Sebebin hizmetimizin yukarı akışında olduğuna inanıyoruz ve sağlayıcılarımız sorunu tespit etmek ve düzeltmek için çalışıyor. Bu arada, soruna geçici bir çözüm bulmak için bir dizi düzeltme uyguluyoruz. Hizmet geri geldiğinde bazı işlevler kasıtlı olarak devre dışı bırakılır, yani yazma olayları ve mesaj onayı. 

8Mart , 11:43 PSTGüncelleme – Temel nedeni araştırmaya devam ederken, soruna geçici bir çözüm getirerek hizmeti geri yükleme çalışmaları başladı. Oncall Engineering, hizmeti geri yükledikçe daha fazla trafiğe izin vermeye başlayacak. 

8 Mart , 11:29 PSTGüncelleme – Oncall Engineering bu sorunun temel nedenini araştırmaya devam ediyor. Ortaklarımızla bağlantı kurduk ve hizmeti eski haline getirmek için beklenmedik durumlar hazırlıyoruz. 

8 Mart , 10:59 PSTGüncelleme – Kök nedenini bulmak için API’yi etkileyen sorunu araştırmaya devam ediyoruz. 

8 Mart , 10:29 PSTAraştırılıyor – Bu sorunu izlerken, API’de büyük bir kesintiye neden olan yeni bir sorun oluştu. Oncall Mühendislik bu durumu düzeltmek için çalışıyor. 

8 Mart , 10:12 PSTGüncelleme – Kurtarma işleminin bir parçası olarak, akış hizmetimizde de temel neden tespit edildi. Bu hizmet, akışta geçici bir kesintiye neden olabilecek kontrollü bir yeniden başlatma gerçekleştirildi, bu hizmet şu anda doğru çalışıyor olmalıdır. 

– 8 Mart , 10:08 PSTİzleme – Düzeltmeler, hizmeti normal çalışmaya döndürdü gibi görünüyor, Oncall Engineering tam kurtarma için izleyecek 

8 Mart , 09:54 PSTTanımlandı – Temel neden belirlendi, hizmeti geri yüklemek için düzeltmeler yapıldı. 

8 Mart , 09:53 PSTAraştırılıyor – Şu anda API Hatalarında ve Anında Bildirim Hatalarında bir artışı araştırıyoruz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir