Discord, uygulama politikalarını ve topluluk yönergelerini sağlıkla ilgili yanıltıcı ve kötü niyetli mesajların önüne geçmek için güncellediğini duyurdu.

Şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, sağlık, platform dışı davranış ve kötü niyetli dil hakkındaki yanlış bilgileri ele almak için Discord’un politikalarını ve topluluk yönergelerini gözden geçireceğini duyurdu. Bu güncelleme, Discord’un yaklaşık iki yıldır düzenlediği ilk büyük politika güncellemesidir, organize şiddete bulaşma, zararlı aşı karşıtılığına karşı aldığı önlemleri Discord kullanıcılarını kötü niyetli bir dille taciz eden yapan gruplara ve bireylere yöneliktir.

Discord aşı karşıtlarının nefes almasına izin vermiyor

İki yıllık bir pandemiden sonra Discord, sağlıkla ilgili yanlış bilgilendirme politikasını daha net hale getirdi. 28 Mart’ta yürürlüğe giren yeni bir topluluk kılavuzunda Discord, kullanıcıların “Discord içinde fiziksel veya sosyal zarara neden olabilecek yanlış veya yanıltıcı bilgiler yayınlamamaları gerektiğini” belirtiyor. Buna fiziksel altyapınıza zarar verebilecek, başkalarına zarar verebilecek ve halk sağlığını tehlikeye atabilecek içerikler dahildir.

Değişiklik, ciddi şekilde yanıltıcı sağlık bilgileri yayınlayan ve tanıtan aşı karşıtı grupları özel olarak hedeflemektedir, ancak bu, tüm aşı karşıtı grupların platformdan kaldırılacağı anlamına gelmez. Discord’un Baş Hukuk Görevlisi Clint Smith, The Verge ile yaptığı röportajda şunları;

Örneğin birisi Discord’da çamaşır suyu içerseniz vücudunuz koronavirüsten kurtulur diye paylaşımda bulunursa, bu yoruma müdahale edilir. Tıbbi fikir birliği, bunu COVID tedavisi olarak desteklemiyor ve bu tavsiyeye uyan herkes için yüksek bir zarar olasılığı var.” 

Buna ek olarak Smith, birinin sağlıkla ilgili vücuda herhangi zararı olmayan bir yöntemi paylaşması halinde, bunun Discord’un önlem alacağı bir şey olmadığını da şu sözlerle aktardı;

“Mesela kristaller ve kristallerin iyileştirici gücü tıbbi konsensüs tarafından desteklenmiyor, ancak kullanıcılarımıza zarar verme riski de çok düşük, bu nedenle kristallerle ilgili bu açıklamada, harekete geçmemiz beklenemez.” 

Discord mesajın bağlamını, doğrudan zarar verme potansiyelini, gönderenin başkalarını ikna etme veya aldatma niyetini ve grubun veya afişin ne zaman harekete geçeceğine karar verirken ihlal ettiği Discord yönergelerini yineler.

Discord donanım ivmesi nedir ve nasıl kullanılır?

Discord kullanıcıları, kendilerine ya da bulundukları kanallara gönderilen herhangi mesajına sağ tıklayıp Şikayet Et düğmesine tıklayarak bu tür içerikleri bildirebilir. Discord da kullanıcıları platform dışında gerçekleştirdikleri kötü niyetli davranışlar için cezalandırır. İlgili davranışlar, şiddet içeren örgütlere üyelik, olaylara ve yerlere yönelik inandırıcı şiddet tehditleri ve çocuklara bir şekilde davranan gruplara ait topluluklara üyeliği içerir. Discord, platform dışı davranışı organize şiddet ve reşit olmayanların cinselleştirilmesi olarak “en zararlı kategori” olarak tanımlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir