Daha çok oyuncular tarafından sıkça tercih edilen iletişim platformu olan Discord için Android cephesine önemli yenilikler sunuluyor. D

iscord ekibi tarafından güncellemeler Android kullanıcılarına daha çok en son sunuluyordu. Ancak şirketin yapacağı hamle ile bu durum artık ortadan kalkıyor ve Android kullanıcıları da güncellemeleri eş zamanlı bir şekilde alacaklar. Çıktığı günden beri önemli özellikler ve yenilikler kazanmaya devam eden Discord, bu yeniliklerin yanı sıra platformlar için önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Kullanıcı deneyimini her zaman ön planda tutmayı hedefleyen Discord, Android kullanıcılarını sevindirecek bir haber ile karşımıza geliyor.

Android için Discord indir

iOS için Discord indir

Discord Android güncellemeleri eşzamanlı olacak

16

Android tarafından köklü yenilikler ve güncellemeler sunacak olan Discord, bu sayede Android kullanıcılarına uygulama yeniliklerini tıpkı iOS ve masaüstü sürümlerde olduğu gibi aynı anda sunabilecek. Konu hakkında bir paylaşım yapan Discord “Tarihsel açıdan, yeni özelliklerin Android’u uygulanması genelde iOS ve masaüstünün (uyarlanmasının) ardından gerçekleşiyordu, bunun sonucunda bazı özellikler, bir platforma en nihayetinde çıkmadan önce başka platformda yayınlanıyordu.” Açıklamasını yapıyor. Uygulama dünyasında genel olarak güncellemelerin ilk olarak iOS platformuna sunulması biliniyor.

Discord’un sesli konuşma özelliği Xbox’a geldi

Daha sonra ise gerekli testler ve geri dönüşler sonrasında güncelleme Android tarafında da sunuluyor. Ancak Discord’un yapacağı bu hamle ile beraber artık Android güncellemeleri de eş zamanlı bir şekilde gerçekleşebilecek. 2015 yılında Meta tarafından açık kaynak kodu sunulan React Native sayesinde uygulamanın iOS versiyonunda bu araç kullanılıyordu. React Native ile ise Disc’rd’un özellikleri ve tasarımı iOS, Android ve masaüstü için daha yakın ve tutarlı bir hale geliyor. Öyle ki geliştiricilerin ve mühendislerin farklı platformlar için farklı kod tabanları ile güncellemelerine gerek kalmayacak. Bu sayede ise Android cephesi için de aynı anda güncelleme verilebilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir