Microsoft ve Discord arasında yapılan anlaşma ile Discord sesli aramalarını Xbox kullanıcılarına sunulacağı resmi olarak açıklandı. Şu an için sadece Xbox Insider üyelerine sunulan bu yeni özelliğin yakın zamanda tüm oyuncular için gelmesi bekleniyor. Bu özellik ile beraber artık oyuncular Xbox cihazları üzerinden Discord sesli sohbet özelliğini kullanabilecek ve arkadaşları ile iletişimde kalabilecekler. Özellikle oyuncuların yoğun bir şekilde kullandığı sesli sohbet uygulaması olan Discord, Sony ile bir ortaklık yapmış ve Discord’un 2022 yılında Playstation Network’a entegre edileceği de açıklanmıştı. Yapılan anlaşma Playstation oyuncularını sevindirirken, oyun dünyasındaki yerini daha da sağlamlaştırmak isteyen Discord, şimdi aynı entegrasyonu Xbox ile sunmayı hedefliyor.

Android için Discord indir
iOS için Discord indir

Discord sesli sohbet özelliği Xbox’a geliyor

29

Discord tarafından yapılan bu açıklamada Microsoft ile anlaşıldığı ve bu anlaşma ile Discord sesli konuşma özelliğinin Xbox cihazlar geleceği belirtiliyor. Bu özellik ile Discord sesli kanallarında arkadaşlarınız ile sohbet etmek veya direkt olarak konsol üzerinden grup aramaları gerçekleştirmek mümkün olacak. Oyuncular bu yeni destek ile beraber oyun esnasında eş zamanlı olarak arkadaşları veya topluluktaki diğer kişiler ile konuşma imkanına sahip olacak. Diğer yandan kullanıcılar Discord Voice ve Xbox oyun sohbetleri arasında kolay bir şekilde geçiş yapabilecek.

Xbox Series X/S ve Xbox One’a sunulan özellik hakkında açıklama yapan Discord ise her platformda oyuncuları bir araya getirmek istediklerini dile getiriyor. Şu an için Xbox Insider kullanıcılarına bu özelliğin sunulduğunu belirtelim. Xbox’ta Discord Voice özelliğini kullanmak için bu adımları izlemeniz gerekiyor:

  • Öncelikle Xbox hesabınızı Discord hesabınıza bağlayın.
  • Sonrasında telefonunuzda, Xbox uygulamasını otomatik olarak açabilmesi için Discord’da ‘Xbox’a Katıl’ seçeneğine tıklayın.
  • Xbox uygulamasındaki ‘Sesi Aktar’ seçeneğini aktifleştirin ve Discord’a geri girin. Discord üzerinden ‘Sesi bu cihaza aktar’ seçeneğine basın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir