MediaTek 2021 yılı itibarı ile telefon yonga pazarında önemli bir büyüme kaydetti. Pazar payının artmasının yanı sıra şirketin piyasaya sunduğu yeni işlemler, performansıyla da pek çok amiral gemisine geride bırakmayı başardı. Yakalanan yüksek performans sonrası şirketin yeni modelleri Geekbench testinde sektörün en iyi işlemcilerinden bir tanesi olan ve Apple tarafından geliştirilen A15 işlemcisi ile karşılaştırıldı. Dimensity 9000 yüksek performansına rağmen Apple’ın işlemcisinin gerisinde kaldı. Ancak elde edilen sonuçlar, şirketin ikincilik konusunda oldukça iddialı olduğunu gösterdi. 

Dimensity 9000 Geekbench puanı kaç?

Ice Universe tarafından yapılan paylaşımlarda Dimensity 9000 işlemcinin Geekbench 5 performansı paylaşıldı. Rapora göre tek çekirdekli testte 1309, çok çekirdekli testte ise 4546 puan almayı başaran Dimensity 9000 işlemci, böylece yüksek bir performans sunabileceğini de net bir şekilde gösterdi. Şu anda işlemci sektörünün en iyi modelleri arasında gösterilen ve Qualcomm’un amiral gemisi olan Snapdragon 8 Gen 1, aynı testte bu kadar yüksek bir puan almayı başaramamıştı. 

Testin Xiaomi akıllı telefon (yaklaşan Redmi K50 Pro+ olabilir ) ile yapıldığı açıklandı. Tek çekirdekli testte 1309 puan ve çok çekirdekli testlerde 4546 puan alan Dimensity 9000’e karşın Galaxy S22 serisindeki Exynos 2200 sırasıyla 1157 ve 3307 puan, Pixel 6 Pro’daki Google Tensor ise 1042 ve 2832 puan almayı başarmıştı.

Yüksek Performans A15 için yetmedi

Sektördeki en önemli rakiplerini geride bırakmış olmasına karşı MediaTek, Apple tarafından geliştirilen A15 Bionic işlemcisinin puanlarını geçemedi. A15 işlemci için yapılan testlerde donanım tek çekirdek testte 1734, çok çekirdek testinde 4818 puan almıştı. Hem tek çekirdekte hem de çok çekirdek testinde tüm işlemcileri geride bırakan A15, böylece Dimensity 9000’ini geçmeyi başaran tek işlemci olarak dikkat çekti ve yine zirvede yer almayı başardı. 

MediaTek’in yıllar sonra Qualcomm’dan daha iyi performans göstermesi etkileyici. Bu nedenle şirketin özellikle ilerleyen dönemlerde daha iyi bir satış grafiğine ulaşması ve işlemcilerindeki performansını daha da yükseltebilmesi mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir