Türkiye’de fintech, ekosistemini desteklemek amacıyla düzenlenmekte olan ‘Dijital Finansın Öncüleri’ ödül programına başvurular 8 Mart’ta bitiyor.

KPMG Türkiye ile Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin beraber düzenlediği ‘FINTR’ hayata geçirdiği ‘Dijital Finansın Öncüleri’ ödül programına başvurular 8 Mart 2024 tarihinde sona ermekte.

Türkiye’nin fintech ekosistemini desteklemek adına düzenlenen program, bu sene yedi kategoride düzenlendi. İşte o kategoriler: ‘İş Birliğine En Açık Banka’ ,‘Öncü Banka’, ‘Vizyoner Banka’,  ‘Küresel Öncü Fintech’, ‘Yenilikçi Fintech’ , ‘Yükselen Fintech’, ve ‘Finansal Kapsayıcılık’ kategorileri dünyada süre gelen; Web2, Web3 ve yapay zekâ teknolojilerinden yola çıkılarak dizayn edildiğini belirtelim.

Türkiye’de fintech, ekosistemini desteklemek amacıyla düzenlenmekte olan ‘Dijital Finansın Öncüleri’ ödül programına başvurular 8 Mart'ta bitiyor.

Programın Amacı Kişi ve Kurumları Global’de Yükselişe Geçirmek

Türkiye’nin finans sektöründe inovasyonun öncülerini araştırmakta olan ve bu yıl ikinci kez düzenlenen ödül töreni, bu alanda çalışan fintech tarzı şirketleri ile bankaların başvurularını 8 Mart tarihine kadar beklediğini vurguluyor.

Fintech yer alan en iyi uygulamaları teşvik amacıyla bu ödül programının düzenlendiğini belirten KPMG Türkiye Fintech ve Dijital Finans Lideri KPMG’si Sinem Cantürk; “Geçen yıl da olağanca yoğun ilgi gören programımız, finans sektöründeki yenilikçi girişimleri destekledi. Türkiye’nin dijital geleceğine de ışık tutuyoruz. Böylelikle işbirliğine dayalı bir ekosistem oluşturarak sektörün gelişimine ivme kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu heyecan verici yolculuğumuzda, tüm finans ve teknoloji liderlerini programımıza başvurmaya davet etmekteyiz.” dedi.

Türkiye’de fintech, ekosistemini desteklemek amacıyla düzenlenmekte olan ‘Dijital Finansın Öncüleri’ ödül programına başvurular 8 Mart'ta bitiyor.

FINTR Yönetim Kurulu Başkanı olan Demet Zübeyiroğlu ise, fintech ekosistemini besleyen en önemli şeyin inovasyon olduğunu belirtti ve ekledi; “Ülkemizde bu anlamda ve alanda çok yüksek potansiyele sahip kurum ve kişiler var. Dijital Finansın Öncüleri Ödül Programı ile bunları öne çıkarmayı istiyoruz. Globalleşme yolculuklarında onlara destek olmayı amaçlıyoruz” diye konuşarak programın hedeflerini açıkladı.

Zübeyiroğlu, 8 Mart tarihinde son başvuruları tamamlandıktan sonra değerlendirme sürecinin başlayacağını, 16 Nisan’da da kazananların duyurulacağını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir