Dijital taşımacılık platformu olan Diginak.com, Idacapital tarafından gerçekleşen Innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Taşımacılık hizmetini uçtan uca dijitalleştirme amacı taşıyan akıllı lojistik platformu Diginak.com, araç tedarik ihtiyacının oluşmasından yükün alıcıya teslim edilmesine kadar geçen aşamada tüm adımların dijital olarak yönetilmesini sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkıyor.

Dijital taşımacılık hizmetini, Ulaştırma Bakanlığından aldığı TIO (Taşıma İşleri Organizatörü) yetki belgesi ile gerçekleştiren Diginak.com, müşterilerine ve üye iş yerlerine anahtar teslim taşıma hizmeti sunuyor.

Diginak.com, lojistik sektöründeki tüm bileşenleri lojistik sürecinin içinde tutuyor. Şirket, parçalanmış yapıdaki taşımacılık pazarının, bağımsız en büyük entegratörü olmak amacıyla operasyonlarını yürütmeye devam ediyor. Idacapital’den aldığı yatırım ile fintech altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen Diginak.com, 2023 yılında 4 kat büyüyerek 1 milyon ton yük ve 5 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

2,5 milyon dolar değerleme üzerinden, yatırım aldıklarını belirten Diginak.com CEO’su Oğuzhan Karaca:

“Türkiye’de irili ufaklı 8 bine yakın lojistik firması var. Bu firmalar yurt içi taşımacılık ihtiyacının yüzde 6’sına karşılık verebiliyor. Geriye kalan yüzde 94’ü Diginak.com’un hedef kitlesi olan bireysel nakliyeciler tarafından karşılanıyor. Diginak.com 2022 yılında bir önceki yıla oranla ciro bazında 6 kat büyüdü. 2023 yılında hedefimiz bu büyüme ivmesine devam etmek. Bu sene 400 müşteri, 20 milyon kilometre yol, 1 milyon ton yük taşımaya ulaşmak istiyoruz.”

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir