Çinli şirket Huawei, yeni akıllı telefonu Nova Y91 modelini sakin ve sessiz bir şekilde kullanıcılarına tanıttı. Huawei Nova Y91, muazzam bataryası ile ve ekranıyla kendini ön plana çıkarırken diğer özellikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Oldukça sessiz bir şekilde gerçekleştirilen tanıtımı ile  Huawei Nova Y91, dahil olduğu seriyi bir adım daha atarak ileriye götürüyor. Y91’in en önemli özelliklerinden olan, devasa ekran ve bataryası olurken kamera ve diğer özelliklerin de büyük ölçüde yine ön plana çıkıyor. Dolu dolu karşımıza çıkan bir cihaz olan Nova Y91, aynı zamanda tasarım açısından da ince çerçeveleriyle gözleri üzerine çekmeyi başaracak gibi duruyor.

Huawei Nova 10 SE

Huawei Nova Y91 ve muazzam yetenekleri

Huawei Nova Y91, 2376 x 1080 piksel Full HD+ çözünürlük özelliği ile, 90Hz yenileme hızı ve 270Hz dokunmatik örnekleme hızı sunan 6,95 inçlik büyük bir  LCD ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan altı parmak izi tarayıcı özelliği bu telefonun ekran özellikleri arasında bulunmuyor.

Onun yerine tarayıcı cihazın yan tarafına monte edilmiş şekilde tasarlanmış gözüküyor. Bir diğer taraftan dev ve en önemli özelliklerinden birisi olan Nova Y91’in bataryası. Huawei, cihazın içerisine 7000mAh gibi oldukça fazla iddialı pili sığdırmayı başarmış durumda kullanıcılarına sunuyor. Huawei’ye göre telefon bu dev batarya ile tam şarj dolumu ile 29 saat aralıksız şekilde video oynatabilme imkanı sunuyor. Ayrıca 22.5W hızlı şarj desteği de bulunan diğer bir özelliklerinden yer alıyor. Bu özelliğinde modern telefonlara göre biraz düşük kaldığını belirtmek mümkün diyebiliriz. Diğer bir taraftan Nova Y91’in kaputunun altında Snapdragon 680 yonga seti bulunuyor. Telefon 8 GB RAM ve 128 GB / 256 GB depolama alanı ile birlikte kullanıcıları ile buluşuyor.

Huawei Nova Y91 özellikleri

Nova Y91, özçekimler için 8 megapiksellik bir kameraya sahip olarak kullanıcıları ile buluşuyor. Telefonun arkasında bulunan yuvarlak şekilli kamera modülünde 50 megapiksel birincil kamera olduğu, 2 megapiksel derinlik sensörü özelliği ve bir LED flaş bulundurmaktadır. Telefon aynı zamanda çift SIM kart taşıma, 4G VoLTE, Wi-Fi 801.ac, Bluetooth 5.0, GPS, çift stereo hoparlör ve USB-C bağlantı noktası gibi birçok özelliklerle de kullanıcılarını buluşturuyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir