Kripto sektörünün genişlemesiyle beraber madencilik işleri de her geçen gün yayılmaya başladı. 

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Core Scientific, ABD’de iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Nasdaq’ta yer alan listede yer alan halka açık şirket iflasa, Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş ve artan enerji ihtiyacı neden olmuş gözüküyor. Geçtiğimiz ay, dev kripto borsası FTX’in çöküşü, Bitcoin fiyatını son dönemlerde aşağı doğru çekmeye devam ederken zor günler yaşanmaya devam ediyor. Bu durum karşısında yatırımcılarım artık kripto paralar konusunda endişeli ve çekingen hareket etmesine yol açarken sektördeki bazı şirketlerin iflasına neden oluyor. 

Şimdi ise son yıllarda her geçen gün büyümeye devam eden kripto para madenciliği, bu konulardan dolayı olumsuz etkileniyor. Dünyanın en büyük 15 kripto madenciliği şirketlerinden biri olarak adından söz ettiren ABD merkezli Core Scientific, iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 

Dev madencilik şirketi iflas etti

elon musktan sonra twitterin ceosu kim olacak

Genel merkezi Teksas’ta olan şirket, bugün eyalete iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra borç verenler ve alacaklılarıyla yeniden bir yapılan anlaşması sağladığını belirten şirket, Bitcoin üretimlerine devam edeceklerini de belirtti. ABD’nin beş  eyaletine bulunan tesislerinde çalışmalara devam eden şirketin iflası, kripto para birimlerinde yaşanan düşüş ve madencilik sürecinde kullanılan enerji maliyetinin tüm dünyada artış göstermesinin ardından yaşandı. Dev şirket de konuyla ilgili, Bitcoin’in hızla düşmesi, bazı müşterilerinden ödeme almakta zorlanması ve elektrik maliyetlerindeki artışın iflasa neden olduğunu açıkladı. 

Piyasa değeri her geçen gün yerle bir oluyordu

Financial Times’ın FactSet tarafından aktarılan verilere göre Nasdaq’ta listelenen halka açık bir şirket olan Core Scientific’in piyasa değeri, geçtiğimiz Nisan ayında 3 milyara ulaşmıştı. Fakat bu miktar, o zamanlardan bu yana ciddi bir düşüşle 100 milyon doların altına düştü ve adeta dibi gördü. 

Core Scientific, bu bilgilere ek olarak geçtiğimiz yaz ayında çöküşünü ilan eden kripto kredi şirketi Celsius Network’ün bu durumundan olumsuz etkilendi. İki dev şirket, Core’un Celsius’a sağladığı hizmet konusunda çeşitli anlaşmazlıklarla karşı karşıya kaldı. Core’a borçlu olan Celsius’un iflas etmesi de dev madencilik şirketinin mali problemlerini daha da artırdı. Bu yıl içerisinde son iki yılın en düşük seviyelerini gören lider kripto para Bitcoin (BTC) haberin yazıldığı dakikalarda 16.804 dolar civarında seyrediyor.

İngiltere, kripto düzenlemelerinde hızlanıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir