Kripto para kullanımı her geçen gün artmaya devam ederken, ülkeler de kendi kripto para düzenlemeleri üzerinde hızla çalışmalara devam ediyor. 

Kripto para düzenlemesi konusunda hızla çalışmalarına devam eden isimlerinde başında İngiltere geliyor. Kripto düzenlemesine dair çalışmaları içerecek olan Finansal Hizmetler ve Piyasalar, yeni yasa tasarısı hakkında çalışmalara devam ediyor. 

İngiltere, kripto düzenlemelerinde hızlandı

Kripto para konusunda merkez olma planları için adım adım ilerleyen İngiltere, kripto para düzenlemesi konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Bir Hazine sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’nin düzenleyicilere kripto para üzerinde daha fazla yetkiye sahip olacak geniş kapsamlı içeriklere sahip Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nın (FSMB) önümüzdeki bahara kadar yasalaşacağından söz etti. 

ingiltere kripto duzenlemelerinde hizlaniyor

Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası için hali hazırda Avam Kamarasında tartışıldı ve tasarının ikinci okunmasında parlamentonun üst kanadı olan Lordlar Kamarası’nda 10 Ocak’ta gerçekleşecek. Bu aşamanın ardından ise Lordlar Kamarası’ndan gelen herhangi bir değişikliğin de göz önünde bulundurulacağını Avam Kamarası’na geri gönderilecek. Her iki meclisinde konu hakkında aynı düşünmesi karşısında, yasa tasarısı kabul edilmeden önce yasa haline getirilecek son düzenlemesi Kral III. Charles’a gönderilecek. Hazine sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları aktardı: 

Bu, elbette önemli bir kilometre taşı ve sektörü yöneten AB (Avrupa Birliği) yasasının külfetli sayfalarının yürürlükten kaldırılması ve değiştirilmesi, kripto varlık teknolojisini benimsemeye yönelik önlemler dahil olmak üzere, yasa tasarısındaki hükümlerde önemli ilerleme kaydetmemizi sağlayacak.”

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried tutuklandı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir