Teknoloji şirketi Xiaomi’nin merakla beklenen yeni Xiaomi 12S serisi resmi olarak tanıtıldı. 3 farklı modelle gelen serinin en güçlü ve iddialı modeli olan Xiaomi 12S Ultra, özellikleri tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Xiaomi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte boy gösteren yeni amiral gemisi ailesi Xiaomi 12S sahip olduğu modeller ile adında söz ettirecek gibi duruyor. Xiaomi 12S Ultra, 12S Pro ve 12S olarak adlandırdığı yeni serisi ile amiral gemisi pazarına giriş yaptı. En güçlü donanım ve kamera özelliklerinin yer aldığı model ise Xiaomi Mi 12S Ultra modeli oldu. Gelin şimdi söz konusu bu model neler sunuyor detayları ile bakalım.

Xiaomi Mi 12S Ultra kamerasıyla öne çıkıyor

12

Bu yeni amiral gemisi modelinde 6.73 inç büyüklüğünde 120 Hz yenileme hızına sahip bir ekran ile geliyor. QHD+ çözünürlüklü bu ekran AMOLED panele sahip ve parmak izi okuyucu sensörüne de sahip olarak geliyor. Cihazda yer alan ön kamera ise 20 MP olarak belirlendiğini görüyoruz. Cihaz güç tarafında Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi ile donatılarak geliyor. 12 GB RAM desteği bulunan bu modelin 512 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Cihazın işletim sistemi Android 12 olurken, MIUI 13 arayüz sürümünün de bulunduğunu belirtelim.

Xiaomi 12S Ultra’da 4800 mAh büyüklüğünde 67W hızlı şarj destekli ve 50 watt kablosuz hız şarj destekli batarya bulunuyor. Cihazın ana kamerası henüz kısa süre önce tanıtılan 1 inç boyuta sahip Sony IMX989 olarak geliyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ve ultra geniş açılı bu kamera, 5x optik zoom yapabilirken, 48 megapiksel ise telefoto kameraya da sahip olarak geliyor. Xiaomi, 12S Ultra modelinde kullandığı bu kamera için Leica ile özel olarak çalıştı. Dünyada ilk kez 1 inçlik bir kamera sensörü ile gelen bu yeni model Leica Authentic Look ve Leica Vibrant Look adlı iki çekim modu ile geliyor. Bu özellikler sayesinde fotoğraflara üç boyutlu derinlik hissi kazandırabilecek.

Ayrıca çekim modu için ışık ve gölge kontrastını koruyabilecek. Diğer yandan modelde makro modu, HyperOIS ve ALD ultra düşük yansıtma kaplaması gibi özellikler de bulunacak.

Xiaomi Mi 12S Ultra

  • Ekran: 6.73 inç büyüklüğünde AMOLED, 120 Hz, QHD+
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
  • RAM: 12 GB’ye kadar
  • Depolama: 512 GB’ye kadar
  • Ön Kamera: 20 MP
  • Arka Kamera: 50 MP + 48 MP + 48 MP
  • İşletim Sistemi: MIUI 13 (Android 12)
  • Batarya: 4.800 mAh (67 watt)

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir