Kripto para sektöründe her geçen gün olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ederken, dolandırıcılık gibi olumsuz olayların da sayısı artıyor. 

Kripto sektörünün popülaritesi artarken, bu durum dolandırıcıların ve hackerların da dikkatinden kaçmadı. Özellikle son 1  yılda artan hack ve dolandırıcılık olayları piyasaya karşı güvensizliği artırdı. Düzenleyiciler de panik olmuş durumda. Son olarak kripto para borsası Deribit’in sıcak cüzdanlarına saldırı yapıldı. Konuyla ilgili borsa tarafından yapılan açıklamaya göre 28 milyon dolarlık bir zarar söz konusu. 

Deribit işlemleri durdurdu

Kripto para piyasasının önemli isimlerinden Deribit, 28 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı. Deribit, varlıklarının büyük çoğunluğunu soğuk cüzdanlarda tutmaktadır. Bu sayede son yaşanan örnekte olduğu gibi yapılan saldırıda, saldırının boyutu minimuma indirildi. Deribit’de varlıklarının çoğunu soğuk cüzdanlarda tuttuğu için ve saldırının sıcak cüzdanlara yapılması nedeniyle kayıp minimuma indirildi. Borsa, konu hakkında Twitter üzerinden yaptığı duyuruda fonlarının güvende olduğunu ve mevcut zararın borsa tarafından karşılanacağını aktardı. 

Bunun yanı sıra borsa, yaşanan saldırının ardından para çekim işlemlerini durdurdu. Buna ek olarak şirket, güvenlik kontrollerine devam ediyor ve Copper, Clearloop ve Cobo adlı güvenlik şirketleriyle yapılan çalışmanın sonucunda güvenli olduğundan emin olunana kadar para çekme işlemlerini durduğunu bildirdi. 

Binance, 15 altcoin’i müjdeledi!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir