Doğal afetler hayatımızın kaçınılmaz bir gerçeğidir ve bu tür durumlara hazırlıklı olmakta fayda var. Deprem esnasında kullanabileceğiniz uygulamalar ile zor durumlara karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

Deprem gibi doğal afetlerde başkalarıyla iletişim kurmak sandığınızdan daha zor. Bu nedenle önceden hazırlık yapmakta fayda var. Peki bir doğal afet anında hangi uygulamayı kurmalısınız? Bu yazıda deprem uygulaması için önerileri paylaştık.

Google deprem uyarı sistemi nasıl kullanılır? Google deprem uyarısı açma

Bridgefy

Bridgefy, internet olmadan çalışan, operatörünüz hizmet vermese bile yakınlarınızla iletişim kurmanızı sağlayan bir uygulamadır. İnternet bağlantısı yerine Bluetooth bağlantısı ile çalışan uygulama, 100 metre mesafeye kadar yakınınızdaki kişilerle iletişim kurmanızı sağlıyor. Birçok kişinin tercih ettiği uygulamaları daha fazla kişi kullandıkça mesafe doğrusal olarak artar. Başka bir deyişle, akıllı telefonlar baz istasyonlarının rolünü oynuyor.

Güvendeyim

Güvendeyim uygulaması, olası bir deprem anında GPS ile belirlenen konumunuzu verilen 5 telefon numarasına SMS ile gönderecek. SMS ile konum bildirebilen uygulamalar için, aynı şehirde yaşamayan ve doğal afet sonrası güvende olduğunuz en az bir akrabanızı uygulamaya eklemenizi öneririz.

Deprem Bilgi Sistemi 3.0

Bu uygulama, kullanıcıları Türkiye ve yakın çevresindeki depremler hakkında bilgilendirir ve kullanıcının Türkiye’deki herhangi bir noktadan veya konumdan tarihsel deprem verilerine erişmesine olanak tanır. Bu noktada Deprem Bilgi Sistemi 3.0 akıllı telefonlar için önerilen uygulamalardan biri olarak öne çıkıyor.

bip

Turkcell’in tüm operatör kullanıcılarına açık olan BİP hizmeti, yakın zamanda acil durum butonu ile güncellendi. BiP acil arama butonu, acil durumda ulaşmak istediğiniz bir yakınınıza konumunuzu BiP üzerinden tek tuşla göndermenizi ve BiP ile internet üzerinden kesintisiz görüşme yapmanızı sağlar.

eAFAD

eAfad uygulaması ile Türkiye ve çevresindeki deprem hareketlerini Android cihazınızdan anlık olarak takip edebilirsiniz. Dünya genelinde birçok kez yaşanabilen deprem hareketleri Japonya’da da birçok kez gözlemlenmiştir. Depremler, yer kabuğundaki çatlaklar tarafından bir anda tetiklenebilen, bazen şiddeti zayıf, bazen de büyük hasar oluşturacak kadar şiddetli olabilir. eAfad uygulaması, kullanıcı dostu arayüzü ile bir deprem takip uygulaması olarak öne çıkıyor. Türkiye bir harita üzerinde.

112 acil durum düğmesi

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan 112 acil çağrı butonu, acil bir durumda bulunduğunuz yeri belirtmeden en kısa sürede sizinle iletişime geçilmesini sağlar. İyi tasarlanmış bir arayüz ile kullanımı çok kolay bir uygulama.

Life360

100 milyondan fazla indirme ile öne çıkan Life360, ailenizin nerede olduğunu görmenizi sağlar. Tüm zamanların favorisi Life 360 ​​size tüm aile ile veya sadece kendi başınıza sohbet etme şansı verir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir