Düzce’de meydana gelen deprem sonrasında Türkiye’de gündem olan Google deprem uyarı sistemi nasıl kullanılır? İşte Google deprem uyarısı açma detayları.

Kullanıcıların telefonları üzerinden depremler hakkında 4-5 saniye öncesinden bildirim alarak hazırlıklı olmasını sağlayan Google deprem uyarı sistemi, Türkiye’de de destekleniyor. Uzun zamandan beri Türkiye’de kullanılıyorsa olsa da kullanıcıların çok fazla dikkatini çekmeyen özellik, Düzce’de meydana gelen deprem ile bir kez daha gündeme geldi. Deprem bölgesinde yer alan kullanıcılara deprem hakkında önceden uyarı yapan uygulama, başarılı bir sınav verdi. Eğer özelliği aktif hale getirmek istiyorsanız adımları takip edebilirsiniz.

Düzce depreminde Android modellere deprem uyarısı gönderildi

Google deprem uyarı sistemi nasıl çalışıyor?

Google deprem uyarısı açma

Google sistemi,  ShakeAlert verilerini kullanıyor. Kullanıcıların konum bilgilerine göre yaklaşık konum üzerinden işlem yapan sistem, tespit edilen yer hareketliliklerini ilgili konumdaki kullanıcılara gönderiyor. Şiddeti 4.5 ve üzerindeki depremlerde aktif hale gelen servis için yapmanız gerekenler ise oldukça basit.

Google deprem uyarısı açma

Google deprem uyarısı açma
Google deprem uyarısı açma
  • Ayarlar’ı açın.
  • Güvenlik ve acil durum > Deprem Uyarıları adımlarını takip edin. (Eğer bu adımlarını takip edemediyseniz alternatif olarak Konum > Gelişmiş > Deprem Uyarıları seçeneğini takip edin.)
  • Deprem Uyarıları seçeneğini açın.

Google deprem uyarısı açma işlemlerinde bunları yapmanıza yeterli olacaktır.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir