Windows işletim sistemlerinin yönetim paneli olarak geliştirilen denetim masası, Windows 11 ile birlikte emekliye ayrılıyor.

Microsoft, Windows İşletim sistemlerinde özellikle Windows 10 ile birlikte denetim masası yerine ayarlar bölümünü daha fazla ön plana çıkarmaya başladı. Bu nedenle denetim masası kullanımlarında yavaş yavaş alternatif sunmaya başlayan Microsoft, Windows 11 işletim sistemi ile birlikte bu konuda radikal bir değişimin de başlangıcını yaptı.

Yeni güncelleme geldi

Windows 11 işletim sistemi için yapılan son güncelleme ile birlikte bu konuda değişim olacağını gösteren Microsoft, denetim masasının fişini çekmek için daha fazla seçeneği ayarlar bölümüne getirdi. Özellikle şu andaki durumda denetim masası üzerinden yapılabilen tüm işlemler Microsoft’un yeni ayarlar bölümünde erişilemiyor. Ancak özellikleri tek tek ayarlar bölümüne ekleyen Microsoft, böylece denetim masası için de yolun sonuna gelindiğini gösteriyor. Yapılan son değişiklikte Windows 11 işletim sistemi için güncellemelerin geri alınması adına ayarlar üzerinden destek sağlanmaya başlandı.

Yeni güncelleme ile işletim sistemine eklenen yeni özellikler sayesinde kullanıcıların ayarlar bölümündeki Windows update bölümünden yükledikleri güncellemeleri detaylı bir şekilde görmesi ve istediği güncellemeyi geri alabilmesi artık kolay. 

2015 yılı itibari ile başlatılan bu değişim hareketinde, 2021 yılına kadar denetim masası için ciddi bir güncelleme yapılmazken, denetim masası yerine gelecek ayarlar bölümünde bir dizi yenilik geliştirildi. Bilgisayarda yapılabilecek tüm işlemleri ayarlar bölümü üzerinden sunmak isteyen Microsoft, özellikle 2022 yılında denetim masasını tamamen sistemlerden kaldırmaya hazırlanıyor. İlgili özelliğin kaldırılması ile birlikte kullanıcılar artık tüm işlemlerini ayarlar üzerinden yapmak zorunda kalacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir