Dell, yeni dizüstü bilgisayarını tanıttı. Bilgisayar dünyasının en ünlü isimlerinden Dell, bu defa öğrenci odaklı bir çalışmaya imza attı.

Ünlü bilgisayar isimlerinden Dell, Hindistan’da Alienware ve Inspiron bir seri tanıttı. Dell bu yıl Alienware m18 ve x16 R1, Inspiron 16 ve 16 2-in-1’i  duyurmuştu.Dell’in yeni çıkardığı bu yeni dizüstü bilgisayarlar; öğrenciler, yazılımcılar ve oyuncular için eğlence sunarken, gelişmiş iş görünümüyle ilgi çekecek.

Dell bu defa öğrenci odaklı yeni dizüstü bilgisayarını tanıttı
Dell Öğrenciler İçin Yeni Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

Dell Technologies, Inspiron 14 dizüstü bilgisayarları Intel ve AMD seçenekleri ile piyasaya sürdü.Bu yeni bilgisayarlar aynı zamanda  Alienware m18 özellikleri ile ilgi çeken bir oyun makinesidir. Aynı zamanda NVIDIA GeForce RTX 40 GPU’ları ve Intel Core i9-13980HX işlemcileri ve ile güçlendirilmiştir. Alienware m18,  QHD ekrana sahipti ve yenileme hızı 165Hz idi. Alienware m18 buna ek olarak Advanced Optimus ve G-SYNC desteği sunmaktadır. Ayrıca kullanıcıya da önceki modellere göre daha fazla depolama alanı sunar.

Dell Alienware x16 R1 ise daha taşınabilir bir dizüstü bilgisayardır. Kullanıcıya mükemmel bir ses sistemi sunmaktadır. Dell Alienware x16 R1 cihazı, çift woofer’ları ve Up-firing tweeter’ları içeren 6 hoparlörlü bir ses sistemi ile birlikte gelir. Üstelik Loop ve AlienFX Scanner ile birleşen arka stadyumda 100 mikro-LED’e sahiptir.

Dell Öğrenci Odaklı Yeni Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

Yeni cihaz, Alienware’in Hyper Efficient Voltage Regulation teknolojisi ile donatılmıştır. Bu özellik sayesinde bilgisayarlar uzun oyun oturumlarına uygundur. Bilgisayar, premium gelecek odaklı tasarlanmıştır. Daha yumuşak kenarlara sahip olduğu için tutuşu iyileştirilmiştir. Öğrenci odaklı bu yeni bilgisayarlar 240Hz QHD+ ekrana sahiptir. Bununla beraber cihazlar Dolby Atmos ve Dolby Vision‘ı destekler.Üstelik kullanıcıya ComfortView Plus ile yeterli miktarda mavi ışık azaltması sunar.

Dell Alienware  m18, çift kanallı 64 GB’a kadar RAM’e sahiptir. Cihaz 330 W adaptör ile 97Wh batarya ile tasarlanmıştır. Bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi 6E, USB 3.2 Gen 1 (Type A), Thunderbolt 4, HDMI ve bir SD kart yuvası yer almaktadır. Cihazın koyu metalik renk seçeneği bulunmaktadır ve cihaz ultra düşük profil mekanik klavyeye sahiptir. Öğrenci odaklı bu cihazlar X15 R1 ile benzer bağlantı seçeneklerine sahiptir. Ayrıca bluetooth desteğine de sahiptir. Daha küçük dizüstü bilgisayarlar 90W batarya ve 330W adaptör ile tasarlanmıştır.

Cihazların hangi ülkelerde satışa sunulacağı henüz belirsizdir. Modellerin fiyatları ise şu şekildedir:  Inspiron 16, 77,990 Rs(950$). En üst model olan Alienware x16 R1 ise 359,990 Rs (4,387$) fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir