Küresel maaş bordrosu sağlayıcısı Deel, Silicon Valley Bank’ın iflas etmesi sonrasında girişimlerin maaş bordrosu operasyonlarını desteklemek için bilançosundan 120 milyon dolar tutarında kaynak sağlamayı planlıyor. Şirket, müşterilerine bu desteği sunmak için her ikisi de Deel’in yatırımcıları olan Andreessen Horowitz ve Y Combinator ile iş birliği yaptı.

ABD federal merkez Bankaları Sistemi hem sigortalı hem de sigortasız mevduat sahiplerinin tamamen korunacağını açıkladı. Böylece silikon vadisi bankası ile çalışan teknoloji ekosisteminde rahatlama sağlandı. Deel’in kurucu ortağı ve CEO’su Alex Bouaziz ile gerçekleştirilen röportajda şunları söyledi : “Ne olacağını göreceğiz, asla tam olarak emin olunamaz. Ancak bu arada müşterilerimizle birlikte hazırız ve müşterilerimize yardımcı olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Deel yalnızca SVB ile çalışmıyor: ayrıca 100’den fazla ülkede faaliyet göstererek 450’den fazla banka üzerinde hesabı ve şirket içi bir hazine yönetim sistemi var. CEO Bouaziz, Deel’in bazı hesaplarından nakit çekmek için bir ceza ödediğini ancak bu cezadan feragat edileceğini umduğunu söyledi.

Deel’in 120 milyon dolarlık amacı

Deel’in 120 milyon dolarlık yardımının amacı, işletmelerin önümüzdeki iki dönem boyunca “en az kesintiyle” maaş ödemelerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak. Yardıma ihtiyacı olan şirketler bir talep formu doldurarak Deel aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Deel, mevcut müşterilerin yanı sıra bazı yeni müşterilere de hem çalışan hem de yüklenici ödemelerinde yardımcı olacağını söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir