Kafanızdaki herhangi bir kelimeyi veya cümleyi bir resme dönüştürebileceğinizi biliyor muydunuz? Yapay zeka destekli Dall-E tam da bunu yapabilir.

Microsoft Designer kullanıma sunuldu

Doll E; OpenAl firması tarafından geliştirilmiş yapay zeka destekli bir programdır. Dall-E, OpenAl tarafından 5 Ocak 2021’de yayınlandı. Dall-E, adını hareketli robot ve başarılı sanatçı Salvador Dali’den almıştır. Fikirleri resimlere dönüştüren bir programda aklınıza gelen tüm fikirleri yazın ve bunları tasarımlara ve fotoğraflara dönüştürmek için Dall-E programını kullanın. Yapay zekanın en başarılı örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. En büyük avantajı ise programın doğrudan internet tarayıcınız üzerinden kullanılmasıdır.

Dall-E nedir?

Dall E; image ve text parametrelerini kullanarak yazılı metinden görseller oluşturabilir. Bu program, yapay zeka öğrenimini kullanan GPT-3’ün bir sürümüdür. Bu sürüm 12 milyar parametreden oluşmaktadır. Örneğin; “Pembe ve pamuklu pijamalı bayan model” onun için bir örnek oluşturacaktır.

Dall-E ayrıca nadiren kullanılan renklerin ve diğer tonların bir karışımı olarak kabul edilir. Örneğin, Dall-E’ye “pembe” renkli bir kıyafet çizmesi söylendiğinde Fransız Gülü ve Turian Pembesine yakın tonlar kullanılır.

Dall-E’nin yaptıkları az önce söylediklerimle sınırlı değil. Bir başka örnek olarak; gün doğumunda sahilde oturan bir kedinin görüntüsünü isteyen yapay zeka, sahneyi farklı açılardan çizecek. Günün farklı saatlerine göre ortam, ışık ve gölge çizebilirsiniz. Dall-E, çeşitli tarzlarda sahneler yaratır. Mevsim, ışık, çevre, günün saati ve gölge mükemmel tasarımı oluşturur.

Dall E’yi nasıl kullanırım?

Dall-E’yi kullanmak için önce bir hesap oluşturun. Bir hesap oluşturmak için şu adımları izlemeniz gerekir:

  • Dall-E üyelik sayfasını açın
  • Üyelik sayfası açıldıktan sonra “Kayıt Ol” yazısına tıklanarak üyelik oluşturun.
  • Kayıtlı telefon numaranıza onay kodu gönderilecektir.
  • Katılma işlemini tamamlamak için kodu girin.
  • Program üyeliğinizi oluşturduktan sonra, fikirlerinizi görsel sanata dönüştürmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Ekrandaki metin çubuğunda fikrinizi belirtin. Programın sağladığı görseli indir butonunu kullanarak görseli cihazınıza indirebilirsiniz. Sürekli görselleştirmeye ihtiyaç duyanlar bu yapay zeka programından yararlanabilir.

Dall-E ile ne yapmalı?

Dall-E, hayal gücünüze sınır tanımayan bir programdır. Bu program ile hayalinizdeki tüm görüntüleri oluşturabilirsiniz. Sisteminizde verdiğiniz tüm detaylar programın çizdiği görüntüleri etkiler. Ekrandaki metin çubuğuna koyu ve kısa gibi işaretler ekleyerek çizimi değiştirebilirsiniz. Çubukta verdiğiniz fikir net değilse başka bir çizim ortaya çıkabilir. Birçok gerçekçi korkunç komik resim oluşturabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir