Uygulamayı sadece temel amacı için kullanmak istediğinizde uygulamadaki pek çok eklenti gereksiz kalacaktır. Öyle ki not uygulamasında yapmanız gereken tek şey not eklemek veya notları okumaktır. Renkler, ek özellikler ikincil olduğu kadar çoğu zaman da gereksiz olabilmektedir. İşte günlük uygulamaları basitleştiren on minimal alternatif.

Minimalist Bulmaca Oyunu: Push The Squares (Video)

  1. Thoughts / Simplenote

Pek çok not uygulaması, dijital bir yaşam tarzına uyacak şekilde güçlendirilmeye çalışıldı. Ancak, çalışma alanını temiz tutmayı seven biriyseniz, muhtemelen not alma gibi temel bir şeyin aşırı özelliklerle birlikte gelmesini çok önemsemezsiniz. Android’de minimum notlar için en iyi alternatifler Thoughts ve Simplenote.

Thoughts ve Simplenote uygulamalarının her ikisi de basit bir reklamsız ara yüz, gece geç saatlerde çalışan kişiler için karanlık tema, arama ve temel düzenleme araçları sunuyor. Bu ikisi arasındaki tek fark, Simplenote’un birden fazla platformda desteklenmesi. Thoughts sadece Android ile sınırlı.

  1. Google Tasks (Görevler)

Yapılacaklar için Google, Görevler adlı gelişmiş ve bir o kadar sade bir uygulamaya sahip. Google Görevler hızlı bir şekilde görev eklemenize, alt görevler ve son tarihler gibi ihtiyacınız olan ek bilgilerin çoğunu eklemenize izin verir. Ayrıca, Google Görevleri G Suite’in bir parçasıdır. Bu, Google’ın Gmail, Google Dokümanlar ve diğer servisleri gibi hizmetleriyle sorunsuz bir şekilde çalıştığını da gösteriyor.

  1. Evie Launcher (Launcher)

Evie Launcher telefonlar için en iyi alternatiflerden birisi. Basit bir aşağı kaydırma hareketi ile arama gibi pek çok fonksiyona sahip olan uygulama, farklı temasıyla da dikkat çekiyor. Telefonu kişiselleştirmek ve sade bir şekilde kullanmak için deneyebilirsiniz

  1. Kiwi Browser (Browser)

Android web tarayıcınızdan memnun değilseniz, mükemmel özelliklere sahip bu alternatif Android tarayıcı Kiwi Browser’ı deneyebilirsiniz. Kiwi Browser, hızlı tarama deneyimi arayan insanlar oldukça ideal ve ön plana çıkmayı başarmış durumda. Tarayıcı, beklediğiniz özelliklerle birlikte geldiği gibi bunlara ek olarak birkaç farklı fonksiyonu da sunuyor. Gece modu (OLED ekranlar için optimize edilmiş), bir alt adres çubuğu, şifre koruması bunlardan sadece bir kaçı.

  1. Android Messages / Android Mesajlar

Android Mesajları, Google tarafından geliştirilen bir uygulama. Göze hoş gelen şık bir tasarıma ve sağlam bir performansa sahip olan mesaj uygulamasını deneyebilirsiniz.

  1. Google Phone (Calls) / Google Telefon (Aramalar)

SMS’e benzer şekilde, Google Telefon’u deneyebilirsiniz. Google Telefon favori kişileriniz için bir sekme, video görüşmeleri için Duo ile entegrasyon ve spam algılama dahil olmak üzere pek çok fonksiyon ile birlikte geliyor.

  1. File Manager / Dosya Yöneticisi

Kullanıcıların çoğunluğu için Android’in yerel dosya yöneticisi yeterli olmalıdır. Her türlü dosyayı işleyebilir, birden çok giriş, sürücü ile çalışma, sıkıştırma, taşıma ve benzeri gibi tüm işlemleri bu şekilde yapabilirsiniz.

  1. Overdrop (Hava Durumu)

Overdrop, şık bir ara yüzle tasarlanmış bir dizi widget ve araç sunan minimalist bir hava uygulaması. Overdrop ücretsiz olsa da daha fazla temaya ve araca erişmek istiyorsanız Pro sürümüne geçmeniz gerekir.

  1. Read (RSS Okuyucu)

Read, kolay ve reklamsız bir RSS okuyucusudur. Uygulama, RSS beslemenizi yönetmek için ihtiyaç duyduğunuz standart araçları sunar. Bunlar arasında kolayca yenilerini ekleme, karanlık tema, okunmamış hikayelerinizi vurgulamak için bir sekme yer alır.

  1. HQ Music

HQ Music, minimal bir kullanıcı ara yüzü ile dikkat çekerken, müzik çalma konusundaki tüm ihtiyaçları da karşılamaktadır. Uygulamanın etrafında gezinebilir ve çeşitli hareketlerle parçaları değiştirebilirsiniz. 

Efsane olmaya aday minimalist bir bulmaca oyunu HOLO! 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir