Tesla, Cybertruck ile duyurusunu yaptığı ilk ATV’si Cyberquad’ın özel versiyonunu resmi olarak duyurdu. Çocukların kullanabileceği şekilde tasarlanan ATV, 1.900 dolarlık fiyat etiketi ile satışa çıktı. 

Elon Musk’ın otomotiv şirketi Tesla, 2019 yılın gerçekleştirdiği bir etkinlik kapsamında Cybertruck adlı ilk pick-up modelinin duyurusunu yapmıştı. Bu etkinlik içerisinde Cyberquad  isimli bir ATV tanıtımı da yapıldı. Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre bu ATV, 2021 yılının son aylarına doğru piyasada yerini alacaktır. Beklenen oldu ve Tesla, ilk ATV modelini resmi olarak kullanıcıların karşısına çıkardı. Fakat ATV, 2019’da açıklanan şeklinden oldukça küçük bir şekilde tasarlanmıştır.

4 1

Tesla tarafından sunulan Cyberquad, şirkete göre çocuklar için geliştirilen özel bir versiyon olarak tasarlandı. Hız ve taşıyabileceği ağırlık bakımından kısıtlanmış olan bu arazi aracı, işte bu sebeple çocuklara özel gibi gösteriliyor. Fakat esasında bu şekilde bir durum yoktur. Öyle ki aktarılan tanıtım videolarında dahi yetişkin bireylerin bu yeni teknoloji ürününü kullandıkları görülüyor. Şirket tarafından aktarılan bilgilere göre ATV’nin kullanılabilmesi için gerekli olan şartın 8 yaşını doldurmak olduğu dile getirildi.

Çocuklara özel Cyberquad tanıtıldı

Tesla’nın çocuklara özel olarak tasarladığı ve uygun gördüğü Cyberquad , maksimum olarak 24 kilometre kadar yol alabiliyor. Aracın çıkabileceği en yüksek hız ise saatte 16 kilometredir. 55-60 kilograma kadar taşıyabilen ATV, hızlı şarj gibi bir özelliğe sahip değildir. Cyberquad’ın şarj olması için sadece 5 saat yeterlidir. Cyberquad’ın çocuklar için tasarladığı bu versiyonu, tek parça şeklinde gelmiyor. Ürünü satın alan kullanıcıların her yanı .elik şekilde tasarlanan bu aracın gövdesini tek tek monte etmesi gerekiyor. Tesla’nın resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgilere göre ise 18 aşamalık bir kurulum yapılmalıdır. Kurulumu alyan yardımı ile yapabilirsiniz. 

5

Cyberquad, çelik gövde üzerine kuruludur

Tesla’nın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen, resmi Twitter hesabı üzerinden bir gönderi paylaştı. Söz konusu bu paylaşımda çocuklara uygun şekilde tasarlanan ATV için bir video paylaşan Holzhausen, bu ürünün çocuklar ve yetişkinler için oldukça eğlenceli bir deneyim sunuyor. Tesla’nın tanıtımının ardından piyasaya sürdüğü ATV, şirketin internet sitesinde 1.900 dolara listelendi. Bu fiyat ilk olarak yüksek gibi görünüyor ancak günümüzde ortalama bir oyuncu bilgisayarıyla eşit olduğunu düşünmek gerekirse uygun olduğunu söylemek mümkündür. Dünyanın başarılı teknoloji şirketlerinden Tesla, siparişlerin teslimatlarına 2-4 hafta aralığında başlayacağı belirtildi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Ancak ürünleri yakında deneyimlemek mümkün olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir