Geçtiğimiz günler içerisinde büyük kripto para borsalarından biri olan Crypto.com’un siber saldırıya uğradığı bilgisi elde edildi. Şirketin CEO’su Kris Marszalek, pek çok kullanıcının hesabının çalındığı bilgisini doğruladı. 

Günümüzde kripto para sektörünün boyutu ve kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, siber saldırıların da odağında kaldı. Geçtiğimiz günler içerisinde siber saldırılarla karşı karşıya gelen Crypto.com ile ilgili olarak şirketin CEO’su Kris Marszalek yeni açıklamalarda bulundu.

Crypto.com, siber saldırıya uğradı

16 5

Çarşamba günü içerisinde yapılan bir Bloomberg röportajında sorulara yanıt veren Marszalek, siber saldırı altında kaldıklarını kabul ederek yaklaşık olarak 400 kullanıcı hesabının ele geçirildiği bilgisi doğrulandı. Saldırının açıklanmasından sonra herhangi bir düzenleyiciden yardım almadıklarını dile getiren CEO, sadece resmi bir soruşturma yapılırsa bilgi aktarımı yapacağını dile getirdi. 

Apple iOS 15’e geçişte ısrarcı olacak

Crypto.com’un kullanıcılara yetersiz bilgi aktarımı yapması ve Marzalek’in daha önce yapmış olduğu açıklamaları pek çok kişi tarafından eleştiri alırken, şirket saldırıyı sadece az sayıda kullanıcının etkilendiğini şüpheli bir etkinlik olarak değerlendirdi. Kısa bir süre sonra ise güvenlik şirketi, PeckShield, Crypto.com’un kayıplarının Ethereum’da yaklaşık olarak 15 milyon dolar olduğunu ve paraların kripto para gizlilik aracı Tornado Cash’e gönderildiğini aktardı. Şirketin CEO’su Kris Marszalek Twitter üzerinden herhangi bir kullanıcı fonunun kaybolmadığını ve güvenlik önlemlerinin iki katına çıkarıldığını söylese de siber saldırı ile ilgili siber saldırı ile ilgili tüm detayların paylaşılması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir