Günlük hayatımızda sürekli karşılaştığımız ve sıklıkla kullandığımız crack nedir, güvenli midir? Bu yazımızda crack işlemini sizin için kaleme aldık.

Android 13 ile APK devri bitebilir

Uzun yıllardır hayatımızın önemli bir parçası olan ve ücretli uygulamaların çoğunda kullanılan crack, birçok hayat kurtarmıştır. Etiği ve yasallığı tartışılsa da bu yöntem binlerce kişi uzun süredir kullanıyor. Crack dosyaları aslında orijinal programlarla birebir aynı. Neredeyse APK dosyaları gibi çalışır. Peki birçok kişinin kullandığı bu crack nedir, güvenli midir? Gelin birlikte bir göz atalım.

Crack nedir?

Kısaca Crack Files: Orijinal yazılımla tamamen aynı olmasına rağmen, bu uygulama için ücretsiz bir boyut ve bazı özelliklerin değiştirilmiş bir versiyonudur. Genellikle ücretli oyunların ücretsiz oynanmasına olanak sağlayan crackli oyunlar, binlerce oyuncu tarafından rağbet görmektedir.

Aslında hacklenen dosyalar sadece ücretli oyunları ücretsiz kılmakla kalmıyor, oyun içinde sanal para ile hile yapma gibi özellikler de sunuyor. Çoğu kişinin bildiği gibi crack dosyaları sadece oyunlarda değil ücretli programlarda da kullanılmaktadır. Aslında dünyada en çok kullanılan korsan programlardan biri Microsoft Office programıdır. Hacklenen bu oyunlar ve programlar, yasadışı olmasına rağmen birçok kişi tarafından kullanılmakta ve talep edilmektedir. Özellikle vergi ödemek istemeyen kullanıcılar crackli program dosyaları arıyor.

Saldırıya uğramış oyunlar veya dünya çapında birçok kişi tarafından kullanılan yazılımlar ücretsiz olsa da, çok güvenilirler mi? Bakalım crack güvenilir mi?

Crack güvenli mi?

Bu günlerde internette ücretsiz bir şeyler bulmak çok kolay. Bu özelliklerden biri de bozuk programın görüntülenmesidir. Ancak sanılanın aksine korsan dosyalar o kadar masum ve hatta güvenilmez değildir. Programı ücretsiz kullanmanın etik ve yasal statüsü dışında, bu uygulamalar %100 güvenilir olamaz.

“Kırık oyunlar güvenli mi yoksa kırılmış programlar mı güvenilir?” Sorusu crackli dosyaları kullanmak isteyenler tarafından en az bir kez yayınlanmıştır. Yukarıda belirtildiği gibi, güvenliği ihlal edilmiş programlar güvenli değildir. Elbette bunların arasında gerçekten sağlam ve güvenilir crackli programlar olacaktır ama bu, crackli programların gelecekte güvenilir olacağı anlamına gelmez.

Crackli dosyalar çoğunlukla, gerçek program güvenlik açıklarını bularak ve bu güvenlik açıklarından yararlanarak güvenlik açıklarını yamalayarak oluşturulur. Bu işlemler üçüncü şahıslar tarafından gerçekleştirilir. Bu nedenle kullandığınız hacklenmiş oyun veya saldırıya uğramış program bile ücretsiz olduğu için orijinal programdan daha kullanışlıdır. Ancak bu oyunların %100 güvenilir olması pek olası değildir.

Bu içerikteki crack nedir, güvenli midir? Sorunuza cevap verdik. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir