Microsoft tarafından geliştirilen Copilot kullanıcı sayısında hızlı artış devam ediyor. Yapılan son güncellemelerde kullanıcı sayısı açıklandı. İşte detaylar.

Microsoft, işletim sisteminde ve Bing gibi tarayıcılarda kullanıma sunduğu Copilot, ilgi görmeye devam ediyor. Kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren milyonlarca kullanıcıya hizmet veren Copilot, son güncellemelerde 75 milyon kişiye ulaştı. Kademeli bir şekilde işletim sistemlerine getirilen Copilot, üstelik sürekli güncellenerek geliştiriliyor.

Copilot 2023’te İşletim Sistemlerine Geldi

Copilot yapay zeka aracı işletim sistemlerine ilk olarak 2023’te gelmişti. 2023 Ekim ayı itibariyle Windows 11 işletim sistemine gelen Copilot, 2023’ün Aralık ayında Windows 10’da yer almaya başladı. Böylece 3 aydan beri yaygın bir şekilde kullanımda olan Copilot, bu süre içerisinde 75 milyon cihazda yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Üstelik Microsoft’a göre bu kullanım sayesinde iş gücünden de ciddi bir verimlilik elde edilmiş durumda. yayınlanan raporda Copilot kullanan kullanıcıların yüzde 70 oranında iş verimliliğini arttırabilecek.

Copilot Kullanıcı Sayısı Artışını Sürdürüyor
Copilot Kullanıcı Sayısı Artışını Sürdürüyor

Kullanıcılar Yüzde 29 Dedi

Copilot kullanıcıları arasında yapılan araştırmalarda ise verimlilik noktasında yüzde 29 oranında bir avantaj sağlandığı belirtildi. İnsanların yaptığı çalışmaları hızlandıran ve kolaylaştıran Copilot’un böylece verimlilik noktasında ciddi bir avantaj sunduğu da görülebiliyor. Microsoft 365 gibi uygulamalarda da kullanılabilen Copilot, araştırma yapma, yazı yazma ve özet çıkarma gibi pek çok işlevi yerine getirebiliyor.

Copilot Beklentileri Arttı

Copilot için Microsoft’un beklentileri daha da arttı. Zira Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan işletim sistemleri, uygulamalar ve tarayıcılar göz önüne alındığında potansiyel oldukça fazla. Sadece geçtiğimiz aylarda Office 365 kullanıcı sayısının 400 milyonu aştığı belirtilmişti. Bu bakımdan sadece Office uygulamalarında dahi Copilot için potansiyel kullanıcı sayısı 400 milyon. Microsoft tarafından desteklenecek olan Copilot’un bu kapsamda beklentileri de arttırdığını söylemek mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir