ColorOS için yapay zeka desteğinin olduğu yeni güncelleme yayınlandı. Peki bu yeni ColorOS hangi modellere gelecek? İşte detaylar.

Oppo ve OnePlus cephesinde ColorOS hareketliliği yaşanıyor. İki markanın piyasada olan tüm telefonlarında kullanılan ColorOS, modellere göre farklı sürümlerde telefonlarda yer alıyor. Yeni modeller ise en az 2-3 yıl boyunca tüm ColorOS güncellemeleri alabiliyor. Ancak yapılan son güncelleme yapay zeka desteğiyle birlikte geldi. Bu nedenle de yapay zeka işlemlerinin yapılmasına imkan tanıyan güncelleme yeni özellikleriyle birlikte güçlü donanımlara sahip modellerde yeni sistemin kullanılabileceğini ortaya çıkardı.

ColorOS Yapay Zeka Özellikleri Neler?

ColorOS’a gelen yeni yapay zeka özellikleri, Samsung’un yapay zeka hamlesinin hemen ardından geldi. Galaxy S24 serisinde yapay zeka desteğini telefonlara ekleyen Samsung, diğer markalar için de yeni bir alan oluşturmuş oldu. Oppo ve OnePlus modelleri için yapılan yeni güncelleme de bu yolu takip ediyor. ColorOS 14 üzerine yapılan bu güncellemede, AIGC Remover gibi araçlar yer alıyor. Daha önce Google’ın Pixel modellerinde karşımıza çıkan Sihirli Silgi, yeni güncelleme ile artık Oppo ve OnePlus modellerinde de kullanılabilecek.

Bir başka özellik ise AI Summarizer olarak adlandırılmış. Çağrılara odaklanan bu yapay zeka kullanıcıların kullanım alışkanlıklarını ortaya çıkaracak. Görüşmelerin ne kadar sürdüğü, zaman ve yer gibi farklı metriklerdeki bilgiler AI Summarizer aracı üzerinden kontrol edilebilecek.

ColorOS Yapay Zeka Güncellemesi Hangi Modellere Gelecek?
ColorOS Yapay Zeka Güncellemesi Hangi Modellere Gelecek?

Güncellemede sesli asistan Xiaobu da büyük bir değişim içerisine girdi. Yapay zeka desteği ile önümüzdeki yıllarda farklı özelliklerle desteklenmesi beklenen sesli asistan ilk etapta daha insansı bir ses ile kullanılacak. Yapay zeka botu olarak kullanıcıların farklı işlemler yapmasına imkan tanıyacak sesli asistanın ilerleyen yıllarda daha fazla yetenekli olması bekleniyor.

Yapay Zeka Destekli ColorOS Güncellemesini Alacak Modeller

İlk paylaşımlara göre yeni güncellemenin dağıtılacağı telefonlar şöyle;

  • OPPO Find X7, Find X7 Ultra
  • OPPO Reno 11, Reno 11 Pro
  • OPPO Find X6 serisi
  • OPPO Reno 10 serisi
  • OPPO Find N3, Find N3 Flip
  • OnePlus 12
  • OnePlus 11
  • OnePlus Ace 3
  • OnePlus Ace 2
  • OnePlus Ace 2 Pro

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir