Türk Yıldızları yerli savaş uçağı için beklemede! İşte konuyla ilgili yeni detaylar ve Türk Yıldızları ekibinin kullanacağı savaş uçağı Hürjet hakkında bilgiler!

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi üretiminde olan projeler son hız devam etmektedir. Yerli hafif taarruz ve eğitim uçağı olan Hürjet günümüz itibariyle ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.  Artık özellikle Türk Yıldızları gösteri ekibinin çalışmalarını heyecanla takip edenler için sevindirici  bir haber var. Hürjet, Türk Yıldızları ile gösteriye çıkacağını duyurdu.

Türk Yıldızları yeni gösterilerini Hürjetle beraber yapacak!

Türk Hava Kuvvetleri’nin gücünün sembolü olarak ortaya koyduğu Solo Türk ve Türk Yıldızları, inanılmaz ve seyir zevkinizi yükseltecek gösterilerine devam ediyor. Özellikle de milli bayramlarda, Teknofest gibi özel etkinliklerde yer alan bu gösteri ekipleri şimdiye kadar F-16 ve F-5 gibi ithal ürünleri kullanıyordu. “Üretenlerin dahi yapmaktan çekineceği” hareketleri rahatça yaparak uçakların sınırlarına değin zorlayan gösteri ekiplerimiz yakın bir zamanda yerli uçaklar ile gösterilerini şahlandıracaklar.

Türk Yıldızları ve Yerli Üretim Hürjet'den bir birliktelik!
Türk Yıldızları ve Yerli Üretim Hürjet’den bir birliktelik!

Konuyla ilgili  ilk gelişme Türk Yıldızları’ndan ulaştı. Ekip yakın bir tarihte ilk uçuş testini tamamlayan Hürjet’i gösterilerinde kullanmak adına sabırsızlanıyor.

Ekip şu an gösterileri için F-5 uçaklarını kullanıyor. En son bundan on dört sene önce modernizasyon işlemi yapılan uçaklardan filoda on adedi NF-5A 2000 ve altı adedi NF-5B 2000 olmak üzere toplamda on altı adet uçak bulunuyor.

TUSAŞ tarafından Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi kapsamında üretilen hafif taarruz ve eğitim uçağı Hürjet, geçtiğimiz aylarda büyük bir başarı göstererek ilk testlerini tamamladı. Uçağın teknik özelliklerini yani  motorlar ile kıyaslama yapıldığında Hürjet, Türk Yıldızları için yapılmış adeta. Önümüzdeki yıllarda gösterilerde kullanılması beklenen uçakla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Hürjet ve Türk Yıldızları F-5 uçaklarının birlikte yer aldığı bir fotoğraf ortaya çıktı.

Türk Yıldızları’nın Kullandığı F-5 savaş uçağı özellikleri!

Uzunluk: 47,2 feet

Genişlik: 25,8 feet

Yükseklik: 13,2 feet

Ağırlık: 14689 lb

Takat: 2×2925 lb

Takat: A/B 2×4300 lb

Yakıt: 3964 lb

Yakıt Tipi: jp-8 / jp-4

Azami Sürat: 710 knot (1315 km/saat)

G Limitleri: 7,33 / -3,0

Dönüş Yarıçapı: 4800 feet / 0,82 mach / 5,5 G / 11 degrees in one second

Motor Tipi ve Gücü: 2xGE J-85-CAN-15 / 2×4300 lb

Peki siz Hürjet ve Türk Yıldızları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir