Coinbase Perşembe günü yayınlanan yeni bir politika teklifinde, ABD’nin dijital varlık piyasalarını denetlemek için yeni bir düzenleyici oluşturması gerektiğini söyledi.

Şirket yetkilisi uygun şekilde düzenleme yapılmamasının ülkeyi diğer hükümetlerin daha da “arkasında” bırakabileceği konusunda uyardı. Teklif, yatırımcılarından biri olan risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz’in blok zinciri ve dijital varlıklar da dahil olmak üzere yeni nesil internet hizmetlerinin nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair kendi vizyonunu yayınlamasından bir gün sonra geldi.

Bilindiği üzere a16z’den yöneticiler, bu hafta hükümet genelindeki liderlerle görüşmeyi planladı. Coinbase’in vizyonu, Andreessen Horowitz’inkiyle örtüşüyor ancak bazı nüanslı farklılıklar içeriyor ve dijital varlıklara daha yakından odaklanıyor. Düzenleyici kurumlar arasında işbirliğini savunurken, Coinbase politika raporunda dijital varlık piyasaları için yalnızca bir düzenleyici olması gerektiğini söyledi.

Coinbase Baş Politika Sorumlusu Faryar Shirzad, verdiği bir demekte “Birçok insanın başladığı yerden başladık, bu da mevcut düzenleyicilerin çeşitliliğini almak ve işleri yürütmek için ne kadar minimal cerrahi yapabileceğinizi anlamaya çalışmaktır. Ve sonra, belki üç ila dört hafta önce, sadece birbirimize baktık ve eski bir piyasa yapısına dayanan mevcut sistemi uyarlamaya çalışmanın daha fazla çaba gerektirdiğini söylediğimiz bir nokta vardı. Bu konu da sıfırdan başlamaktan daha fazla entelektüel çaba diyebilirim.” dedi.

Coinbase, güvenlik ayarlarınız değiştirildi mesajı yazılımdan kaynakllı hata çıktı

Yeni bir teşkilat kurmanın kesinlikle “en az direniş” yolu olmadığını kabul eden Shirzad sözlerine şu şekilde devam etti; “Sonunda düşündüğümüz şeyi düşünüyorum, çünkü teklifimiz sadece bir konuşmanın başlangıcı, insanların, politika yapıcıların düşünmesi gerektiğini düşündüğümüz temel ilke noktalarından ödün vermememiz bizim için mantıklıydı.”

Shirzad, daha önceki çağrıda, şirketin teklifin yönlerini tartışmak için yaklaşık üç düzine milletvekili ofisi ve birkaç ajansla zaten bir araya geldiğini söylemişti. Capitol Hill’den gelen geri bildirimlerin şimdiye kadar “hoş karşılayıcı” olduğunu söyleyen Shirzad, genel olarak Coinbase, politika raporunda “dijital varlıkları düzenlemek ve amaca uygun düzenleme için net ve kapsamlı bir yaklaşım” istediğini söyledi.

Düzenlemenin teknolojinin halka nasıl fayda sağlayabileceğini tanıması gerektiğini söyleyen Shirzad, kapsamlı dijital varlık düzenlemeleri oluşturma konusunda ABD’nin zaten diğer hükümetlerin “arkasında” olduğu konusunda uyardı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir