2021 yılında kurulan, çocuklara yönelik kişiselleştirilmiş öğrenme platformu Edurino, düzenlenmiş olan Serie A turunda 10.5 milyon euro yatırım aldı.

Yönetimini DN Capital’in üstlendiği Serie A turuna Tengelmann Ventures, btov Partners, Emerge Education, FJ Labs ve Jens Begemann katılım gösterdi. 

Kısa süre içerisinde Almanya’nın hızla büyüyen girişimlerinden biri olan Edurino çocuklarla teknoloji arasında dijital eğitim platformu görevini üstlenmek için kurulmuştu. Eğitimciler ve ebeveynler için çocukların dijital gelişimlerini en doğru şekilde biçimlendirebilmek için etkili araç olması amacı taşıyan Edurino, Franziska Meyer ve Irene Klemm tarafından oluşturuldu. 

Edurino’nun asıl misyonu, oyunların çocuklara sunduğu büyülü dünya aracılığıyla dijital öğrenme serüvenini güvenli bir şekilde tanıtmaktı. Edurino’nun kullanıcılarına sağladığı hibrit öğrenme sistemi sayesinde, çocukların gün içerisinde belirli bir yere gitmelerine gerek kalmıyor.

Almanya’nın Münih şehrinde ortaya çıkan bu girişim 21. yüzyıl teknolojik ve fizyolojik imkanlarla kişiselleştirilmiş bir öğrenme platformu olarak genç öğrencileri eğitim hayatları süresince desteklemek istiyor.

Geleceğin Dünyasına Oyunların Büyüsü ile Sunulan Eğitim İçerikleriyle Hazırlanın

Edurino, bir öğrenme metodunu zamana göre değişiklik gösteren oyun figürleriyle konforlu bir şekilde tek bir ortak paydada buluşturuyor. Çocukları gelecekteki yer alacakları dijital iş dünyasına hazırlamak isteyen bu girişim; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM), okuma, yazma ve aritmetik alanlarında 21. yüzyılda başarılı olabilecek bir yeterliliğe ulaşmaları için öğrencilerin yeteneklerini genişletiyor.

Edurino Aldığı Yatırımlarla Küreselleşmeyi Hedefliyor

Edurino, şu an için DACH bölgesinde piyasaya sunulan 100 binden fazla ürününü ebeveynlere satışını gerçekleştirdi. Ayrıca dijital okul öncesi derslerini hibrit öğrenme şeklinde 160’tan fazla eğitim kurumunun kullanımına sundu.

Edurino’nun kurucuları Franziska Meyer ve Irene Klemm, “Çocuklarımız 10 yıl sonra günümüzde var olmayan meslek alanlarında çalışacaktır. Bu nedenle oluşabilecek yetenek açığının kapatılması için Edurino ile dijital eğitim için yepyeni bir sayfa açtık. Çocuklar oyunların büyüsüyle dijitalleşmenin olumlu gücünü anlayabilme imkanına sahip olacaklar. Dijitalleşen dünyaya hızla adapte olarak bu alanda becerilerini ve deneyimlerini artırmak istiyoruz. Şu an binlerce aileden aldığımız olumlu geri bildirimler ve ortak anaokullarımızla gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri, bizlere Edurino’yu küresel olarak genişletmeye yönelik hedefler kurmaya itiyor. ” dedi.

Edurino’nun aldığı yeni yatırımı, küresel olarak genişlemek için diğer Avrupa ülkelerinde gerçekleştireceği faaliyetlerde kullanacağı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir