Clubhouse tarafından yapılan yeni açıklamada, uygulamaya içeriklerin kaydedilerek tekrar oynatılmasını sağlayacak replay özelliğinin getirileceği belirtildi. 

Piyasaya sunulduktan sonra tüm dünyada büyük bir akım haline gelen ve diğer sosyal medya ağlarına da örnek olmayan başlayan Clubhouse, yeni özellikleri ile kullanıcı deneyiminin arttırmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamada, kullanıcıların ses odasında yapılan paylaşımları kaydetmesi için yeni seçeneklerin kullanıma sunulacağı ifade edildi.

Clubhouse replay özelliği neler getiriyor?

Replay olarak adlandırılan yeni özellik içeriklerin yeniden oynatılmasını hedefliyor. Böylece canlı olarak ses odalarına katılma fırsatını kaçıran ya da çok önemli konuşmaları daha sonra dinlemek isteyen kullanıcılar, uygulamadaki yeniden oynatma seçeneği sayesinde içerikleri uygun olduğu zaman dinleyebilecek. İsteğe bağlı olarak kullanılacak olan özellik, tercih edildiği takdirde kullanıcıların ya da kulüplerin profillerinde kayıtlı olacak. Kullanıcılar tekrar tekrar indirebileceği bu içerikler sayesinde hem içerikleri kayıt altına alabilecek hem de ihtiyaç duyulduğu anda yeniden dinleyebilecek. 

Özelliğin yayıncılar için getireceği yeniliklerden bir tanesi de içeriklerin farklı platformlarda kullanılmasının kolaylaştırılması olacak. YouTube, Instagram, TikTok gibi pek çok farklı sosyal medya ağında ve platformda Clubhouse içerikleri kolay bir şekilde kullanılabilecek.

İlk olarak Eylül ayında duyurusu yapılan özellik, yapılan çalışma ve yeni gelişmeler ile birlikte uygulamaya eklenmiş durumda. Hem Android hem de iOS platformlarında desteklenen yeni özellik için kullanıcıların uygulama güncellemesi yapması yeterli olacak. Güncelleme sonrasında uygulama eklenmiş olacak yeniden oynatma sayesinde kullanıcılar kolay bir şekilde içerikleri takip edebilecek.

Üstelik yeniden dinleme seçeneğinde kullanıcıların daha iyi bir deneyim elde edebilmesi adına özel seçeneklere de yer verilmiş durumda. Açıklamalara göre canlı yayınlarda kullanıcıların tüm yayını takip etmesi zorunlu olurken, kayıtlı olan içeriklerde kullanıcılar 1,5 veya 2x hızda dinleme, duraklatma, ileri alma ve 30 saniyelik klipler çekme imkanı sunulacak.

Clubhouse oda sahipleri, canlı oda sona erdikten sonra bir odanın tekrarını kimin dinlediğini görebilecek. Bu sayede deneyimi gerçek zamanlı olarak dinlemeyen diğer kullanıcılarla bağlantı kurma imkanı da sağlanacak. Tekrarlar, önümüzdeki haftadan itibaren Clubhouse’un arama da dahil olmak üzere mevcut keşif özelliklerinde ortaya çıkacak. 

Clubhouse yeni özelliği için yapılan tanıtım ise şöyle;

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir