Citroen CEO’su Vincent Cobée, ülkemizin beklentilerini karşılayan bir ekonomik model üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Araç pazarında hareketlilik devam ediyor. Salgın, küresel chip krizi, döviz kuru ve Rusya-Ukrayna savaşının ardından fiyatların yükseldiği bu sektörde yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’u ziyaret eden Citroen CEO’su Vincent Kobe, Türkiye pazarına uygun bir araç üzerinde çalıştığını ve yakında piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Citroen yeni merkezi olarak Türkiye’yi seçti

Hürriyet yazarı Taylan Özgür Dil’in haberine göre Citroen, rekabet modelinde yeni merkezi olarak Türkiye’yi seçti. Stellantis çatısı altında faaliyetlerine devam eden Citroen, dünya satışlarında Avrupa ve Çin’in yedi numarası olan ülkemizin beklentilerini karşılayan bir ekonomik model üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul’a gelen

Citroen CEO’su Vincent Kobi, sınırlı sayıda gazeteci ile bir araya geldiği toplantıda yeni modelin müjdesini verdi ve lansmanın Haziran sonunda ülkemizde gerçekleşeceğini duyurdu.

Vincent Kobi’ye göre Türkiye etkileyici bir pazar. Genç nüfusu, satın alma istekliliği ve farklı lezzetleri ile yüksek potansiyele sahiptir. Bu kapsamda ülkemizin beklentilerini karşılayan daha doğru bir ürüne ulaşmayı hedeflediklerini belirten CEO, üzerinde çalıştıkları otomobilin başta Türkiye olmak üzere çevre pazarlara uygun bir model olduğunu söyledi.

Fiat ile Peugot’un ortak aracı çip nedeniyle duraklatıldı

Vincent Kobe, model hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Ancak gelecekte otomobilin elektrikli versiyonlarının da tanıtılabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra Kobe, Türkiye’nin dünyanın en büyük 5 Citroen pazarından biri olabileceğini ve gelecek yıl yine ülkemize geleceğini ifade etti. Hatta ikinci modelin Türkiye’de piyasaya sürülme ihtimali bile var.

Peki siz Citroen’in ülkemize yapmayı düşündüğü bu yatırım hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce araba üreten şirketlerin ülkemizde de birer üretim merkezi açması yüksek araba fiyatlarını bir nebze de olsa düşürebilir mi? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir