Elektrikli bisiklet olarak tanımlanan ancak ülkemizde resmi olarak bu kategoride yer almayan Citroen’in tamamen elektrikli Ami’si artık Türkiye’de de satılıyor.

Citroen Ceo’su Türkiye’ye özel uygun fiyatlı otomobil müjdesi verdi

219.000 TL fiyatına rağmen araç 25 dakikada satıldı. Bununla birlikte, ilk etapta sadece 50 Ami’nin satışa çıktığını belirtmek gerekir.

Fransız otomobil devi Citroën tarafından 2019 yılında duyurulan elektrikli otomobil Ami’nin Türkiye’ye gelişi geçtiğimiz aylarda duyuruldu. Bu açıklamanın ardından aracın Türkiye’deki fiyatı büyük bir ilgiyle beklendi ve bu açıklama herkesi şok etti. Ne yazık ki resmen “elektrikli bisiklet” olarak anılan Ami, ne yazık ki bu sınıfa girmiyor ve vergiler nedeniyle fahiş fiyatlarlardan satışa çıkıyor.

Yurt dışında 6000 Euro’ya satılan, ülkemizde henüz 219.000 TL’ye satılan bir otomobil. Aralık 2021’den beri ticari müşterilere satılan otomobil, özel şahısların da kullanımına sunuluyor. Citroën tarafından sağlanan bilgilere göre, otomobil, yüksek fiyatına rağmen satış sırasında büyük talep gördü.

219 bin TL ama elektrikli bisiklet…

Citron Türkiye’nin dağıttığı bilgiye göre 219 bin TL etiketli ve 50 adetle sınırlı Ami 25 dakikada satıldı. Yani araç piyasaya çıktıktan sonra her dakika 2 Citroën Amis satılıyor. Citroën Türkiye CEO’su Selen Alkım, Ami’nin başarılı satışına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Ami modelimizi de Türkiye pazarına sunarken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı aldığımız karşılıkla görüyoruz. Şehir içi mobilite çözümü Citroën Ami, ilk günden bu yana çok ciddi bir talep görüyor. Lansmanımızdan bu yana 400 adet kurumsal satış gerçekleştirmiştik. Perakende tarafında da ilk parti araçlarımızın online satış sistemimiz aracılığıyla 25 dakika içerisinde tükenmiş olması gelecekte bu modelin çok daha başarılı yerlere gelebileceğinin ve hedeflerimizin de üzerine çıkabileceğimizin bir göstergesi. Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz yüzde 100 elektrikli mobilite çözümümüz Ami’nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek 1000 adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz.”

Ami, Citroën’e göre bir bisiklet:

5.5 kWh bataryaya sahip olan Citroën Ami, tek şarjla 75 km/s menzil ve 45 km/s azami hız sunuyor. Standart bir 220V prizden üç saatte tamamen şarj olabilen bir araba, resmi olarak elektrikli scooter olarak sınıflandırılmasa da Türkiye’de Citroën tarafından “motosiklet” olarak tanımlanır:

“Ami -100% ëlectric, 45 km/saat’e kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir