Oppo tarafından yapılan yeni açıklamada, TSMC’nin 6nm süreci ile üretilen ilk çipin yakında tanıtılarak piyasaya sunulacağı belirtildi. Oppo tarafından yapılacak bu tanıtım ile birlikte şirket çip sektöründe “Ben de varım!” diyecek. 

2021 yılında markaların üretimleri sektörde dikkat çekti. Özellikle çip krizi nedeniyle pek çok teknoloji devi üretimlerinde sorun yaşadığından dolayı alternatif çözümler üzerine çalışmaya başlamıştı. Bu kapsamda yeni hamlelerden bir tanesi Oppo’dan geldi. Oppo tarafından yapılan yeni bir açıklamada özel çip üretiminde son aşamaya geldiği ve 14 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek özel bir tanıtım ile yeni çipin tanıtılacağı ifade edildi.

14 Aralık’ta yeni çip görücüye çıkacak!

Oppo’nun yeni modeli 14 Aralık tarihinde yapılacak lansman ile duyurulacak. Lansman sonrasında yeni çipin kullanıma hazır bir şekilde satılabileceği de gündemde. Bu bakımdan sadece Oppo’nun modellerinde değil, diğer yakın markalarda da bu yeni işlemciye yer verilmesi bekleniyor. Yerel saat ile 16.00’da yapılacak tanıtımda, şirketin uzun zamandan beri büyük yatırımlar ve hazırlıklar yaparak bir çip serisini başlatacak olması teknoloji dünyasında da dikkat çekiyor. 

Markalar kendi üretimlerine ağırlık veriyor

2011 yılı ile birlikte teknoloji devleri arasında artık çip üretimine ağırlık verilmesi bir gelenek hale geldi. Apple ve Samsung gibi teknoloji devleri, yıllardan beri üretimini yapsa da özellikle Google bu alanın yeni oyuncularından birisi olacağını göstermişti. Şimdi ise benzer bir hamle Oppo’dan geldi. 

OPpo 1

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir