Tüm dünyada yaşanan çip krizinin Canon’un tonerlerini üretme yöntemini değiştirdiği bir destek gönderinde açıklandı. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Canon, geçici bir önlem olarak şu an için çipsiz olmayı tercih etti ve bu sebeple de yazıcıları ve diğer çeşitli pek çok işleve sahip olan cihazları için çipsiz kartuş üretimi gerçekleştirecek. Çipsiz olarak üretilen tonerler Şubat ayı içerisinde dolaşıma girecek. Bu geçici bir önlem olarak belirlendiği için şirket normal toner kartuşlarının gelecekte geri dönmesini bekliyor. 

10 4

Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Küresel yarı iletken çip sıkıntısı, birçok elektronik cihazın ve bazı aksesuarların tedariğini etkiliyor. Etkilenen aksesuarlar arasında Canon’un kurumsal yazıcıları ve çok işlevli cihazları (MFD’ler) için toner kartuşu yer alıyor. Canon, müşterilerimizin bir baskıyı kaçırmamasını sağlamak için, toner kartuşlarını tedarik edebildiğimizden emin olmak için çip sıkıntısı konusunda yenilikler yaptı. Canon, çipsiz toner kartuşları üretmeye başladı. Müşterilerimizin deneyimlerinde bazı kaçınılmaz, ancak küçük değişiklikler olsa da yine de normal şekilde yazdırabileceksiniz.”

Motorola Edge X30 vs Xiaomi 12! Hangisi daha iyi?

Tonerlerin içerisinde yer alan çip, orijinal Canon ürünlerini belirlemek konusunda yardımcı oluyor ve diğer şeylerin yanı sıra kullanım seviyeleri ile ilgili kullanıcılara uyarıda bulunuyor. Bir diğer açıdan ise çipsiz bir toner yazdırma sürecinde herhangi bir değişikliğe sebep olmadı. Canon destek yazısında çipsiz tonerlere sahip olan cihazlardan dolayı yaşanan hata istemleri konusunda nasıl bir çözüm tercih edileceği ise detaylı olarak açıklandı. Gönderide aynı zaman etkilenen tüm toner ürünleri de listede yer alıyor. Canon mürekkep kartuşları ile ilgili olarak daha önce şirketin yazıcılarının mürekkebi bittiğinde tarama gibi diğer fonksiyonları devre dışı bıraktığı için mahkemelik olduğunu da belirtmek gerekir. Konuyla ilgili olarak .şu an için elde edilen bilgiler sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir