Ünlü taşıt şirketi GRS Automobility, Çin ve Hollanda markalarından Hozon Neta ile Carver’i Türkiye pazarında buluşturmanın öncülüğünü yapıyor. GRS şirketinin Genel Müdürü Vedat Uygun yaptığı açıklamada, hedeflerinin 2030 yılının son yarısında ülkemizdeki taşıt şirketleri listesinde ilk üçe yerleşmek olduğunu belirtti.

Hozon Neta U’dan Türkiye’ye açılma planları

Geçtiğimiz yıl 150 binden fazla satış yaparak uluslararası ölçekteki elektrikli araba üreticileri listesinde ilk onda yer almayı başaran Hozon Auto, önümüzdeki yıllarda Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa başlayacağını duyurdu. Şirketin pazar stratejisinde öncelikle dekoratif tasarımı ile öne çıkan SUV Neta U modeline yer verilmesi ve Aralık ayında yollarda görünmesi planlanıyor.

Çin’in çok satan elektrikli araba markası Hozon Neta, Türkiye pazarına hazırlanıyor
Çin’in çok satan elektrikli araba markası Hozon Neta, Türkiye pazarına hazırlanıyor

Neta U, ünlü batarya şirketi CATL Battery ile şehir içinde 420 kilometrelik (WLTP) menzile kadar sürüş imkanı ve hızlı şarj özelliği ile yarım saatte yüzde 30’dan yüzde 80’e batarya dolumu ile dikkat çekiyor. Prestijli bir güvenlik sınavı olan C-NCAP testlerinden tam puan alan Neta U, tek pedal sürüş modu, sekizer inç iki adet dokunmatik ekran ve donanımsal gelişmişlik konularında iddialı görünüyor.

Planlanan programda Neta U’dan sonra Neta GT modelinin Türkiye pazarına girmesi öngörülüyor. 0 km/s – 100 km/s süresi 3,7 saniye olan Neta GT, elektrikli coupe segmenti olarak 2024 yılının ilk üç aylık süresinde yollarımızda görülebilir.

GRS Automobility öncülüğünde Carver ile buluşuyoruz

90’lı yılların başında Hollanda’da kurulan Carver Europe şirketi, Türkiye’de ekonomik yolculuk alternatifleri arasında yer almayı planlıyor. 2 kişilik oturma planı ile göze çarpan Carver, motosiklet mühendisliğinden tanıdığımız “dynamic vehicle control” sistemini kullanarak virajlarda açıyla yatarak güvenli dönüşler yapabilme özelliğine sahip, bu özellik sayesinde konforlu ve güvenli bir yolculuk imkanı sunuyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir