Apple, Pazar günü yaptığı açıklamada iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max sipariş eden müşterilerin daha fazla beklemesi gerekeceğini söyledi. İşte detaylar.

iPhone 14 üretimlerinin büyük bir bölümünü Çin’de yapan Apple, COVID kaynaklı yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Çin’in Zhengzhou kentindeki ana montaj fabrikasındaki COVID kısıtlamaları, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max üretimlerinin aksamasına yol açtı.

Apple’dan resmi açıklama: iPhone 14 serisi gecikecek

Apple yaptığı resmi açıklamada, “Tesis şu anda önemli ölçüde azaltılmış kapasitede çalışıyor. Her çalışanın sağlığını ve güvenliğini sağlarken normal üretim seviyelerine dönmek için tedarikçimizle yakın çalışıyoruz” dedi.

Reuters’e göre, küresel iPhone sevkiyatlarının %70’ini gerçekleştiren Tayvan merkezli elektronik üreticisi Foxconn, son haftalarda Çin’in sıfır vaka politikasına uygun olarak Zhengzhou’daki ana fabrikasında sıkı COVID önlemleri uyguladı. Fabrikada ve çevresindeki bölgede meydana gelen bir korona virüs salgını Foxconn’u yeni kararlar almaya zorladı.

Çin’deki kırsal kasaba ve köylerden gelen işçilerin yalnızca doğrudan kendi şirketleri arasında seyahat etmesine izin verilen “kapalı döngü” sistemine geçen Foxconn buna karşın üretimde zorlanıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir