Yapay zeka alanındaki gelişmeler her geçen gün hızlanırken, son yıllarda bu alanda en çok ilerleme kaydeden ülkelerden biri olan Çin’den de yapay zeka ile ilgili yeni haberler geldi. Son haberlere göre, Çin’deki araştırmacılar, suçları tespit edebilen ve suçluları suçlayabilen bir savcının yapay zekasını başarıyla geliştirdi.

South China Morning Post bildirdi ve Futurism, bu yapay zekanın ülkedeki en büyük bölge savcılığı ofisi olan Şanghay Pudong Savcılığı tarafından geliştirildiğini ve test edildiğini açıkladı. Söz konusu AI savcısı, şüpheli bir ceza davasının açıklamasına dayanarak daha yüksek doğruluk oranıyla suçlamada bulunabilir gibi görünüyor. Araştırmacılar, Management Review dergisinde yayınlanan bir makalede, “Belirli bir dereceye kadar sistem karar verme sürecinde savcıların yerini alabilir” diye yazdı.

Yapay zeka teknolojisi suçluları tespit ediyor

Araştırma ekibi bu yapay zekayı “Sistem 206” adlı mevcut bir yapay zeka motorunu kullanarak geliştirdi. Hatırlarsanız bu teknolojiyi daha önce Çinli savcılar daha önce sistemi kanıtları değerlendirmek ve şüpheli bir suçlunun halk için bir tehlike olup olmadığını belirlemek için kullanmıştı.

Yapay Zeka Hırsızlık Yapanları Yakalayacak

Bununla birlikte, araştırmacıların makalede belirttiği gibi, bu yapay zekanın çok az faydası var, ücretler ve cezalar karar verme sürecine katılamıyor. Çünkü bunu yapabilmek için yapay zekanın bir vakadaki alakasız bilgileri tespit edip çıkarabilmesi ve insan dilini bir sinir ağında işleyebilmesi gerekir.

Şanghay’da yeni geliştirilen bu yapay zeka savcısı bu şekilde davaları bu şekilde değerlendirebilir. Aslında, yeni yapay zeka bölgedeki en yaygın sekiz suçu işleyen suçluları tespit edip mahkum edebiliyor: kredi kartı sahtekarlığı, kumar, dikkatsiz sürüş, kasıtlı saldırı, caydırıcı kolluk kuvvetleri, hırsızlık, dolandırıcılık ve muhalefet.

Çinli bilim adamları tarafından geliştirilen bu yapay zeka savcısının zamanla makul bir fikir haline gelebileceğine inanılıyor. Son araştırmaların yapay zekanın insanlardan çok daha tutarlı kararlar verebileceğini ortaya koyduğunu hatırlayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir