Google Chrome’dan yabancı sayfalar nasıl Türkçe’ye çevrilir? İşte yabancı dildeki sayfaları Türkçe’ye çevirmek için kullanabileceğiniz yöntemler!

Google Chrome Yabancı siteleri Türkçe’ye çevirmenin çok kolay olduğunu biliyor muydunuz? Google’ın web tarayıcısı, kullanıcının yazdığı dilden bağımsız olarak bu web sayfalarını tamamen istenen dile çeviren bir özelliğe sahiptir.

Yasaklanan Google hesabı için yapmanız gerekenler

Bu makalenin okunmasındaki amaç, Google tarayıcısı ile hazırlanmış bir web sitesini Rusça, İngilizce ve diğer birçok dile çevirmek olabileceği gibi, Türkçe olarak oluşturulmuş bir web sitesini başka bir dile tercüme etmek de olabilir. Neden burada olursanız olun bu yazı size çok yardımcı olacaktır. Bu makalenin sonunda, bir web sitesini hem PC’de hem de mobil cihazlarda başka bir dile çevirmek için bu özelliği nasıl etkinleştireceğinizi ve kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Chrome ile yabancı site nasıl Türkçe’ye çevrilir?

  • Google Chrome’u açın.
  • Yabancı dildeki web sitelerini ziyaret edin.
  • Chrome’un PC versiyonunda, sayfayı yükledikten sonra, sağ üst köşede yüz görüntüsü olan bir düğme görünecek, üzerine tıklayın.
  • Mobile’da üç noktaya basıp açılır menüden “Çevir”e basmanız yeterli olacaktır.

Ziyaret ettiğiniz yabancı dildeki web sitesindeki metinleri anlamıyorsanız, popüler web tarayıcısındaki özelliği kullanabilirsiniz. Bu sayede web sitenizdeki makaleleri Türkçe’ye çevirebilirsiniz. Bu şekilde Sitede açıklanan bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çeviri işlemini gerçekleştirmek için öncelikle Google Chrome adlı bir internet tarayıcısı açmalısınız. Ardından yabancı dil içeren bir web sitesini ziyaret edin. Bunu yaparsanız, adres çubuğunun sağında bir arama düğmesi göreceksiniz.

Adres çubuğunda bulunan ara düğmesine tıklayın. Siteyi akıllı telefon veya tablet kullanarak ziyaret ederseniz, üç nokta simgesini tıklayın. Ardından bir pencere açılacaktır. Açılır pencerede “Çevir” i seçin. Bu adımı izlerseniz sitedeki yazılar otomatik olarak Türkçe’ye çevrilecektir. Böylece metni rahatça okuyabilirsiniz.

Web sitesini yerel dilinizden başka bir dilde görüntülemek istiyorsanız, üç noktaya bastıktan sonra ‘Başka bir dil seç’ seçeneğini kullanabilirsiniz. Sayfayı çevirmek istediğiniz dili seçtiğinizde, web sitesi otomatik olarak o dile çevrilecektir.

Tüm bu adımlardan sonra yerel dilde görmek istediğiniz web sitesini yabancı dilden yerel dile çevirebilirsiniz. Lütfen bu özelliğin amfi sayfalarında çalışmadığını unutmayın. amp sayfasından çeviri yapmak için orijinal kaynak sayfaya gitmelisiniz.

Dilerseniz Google Chrome sizlere siteleri çevirmek için farklı alternatfilerde sunuyor. Eğer akademik bir çeviri yapmak istiyorsanız Google’ın eklentiler sayfasında sizlere sunduğu uygulamalara da göz atabilirsiniz. Peki sizler yabancı dildeki sayfaları Türkçe’ye çevirmek için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir