Yasaklanan Google hesabı için yapmanız gerekenler - Haberler - indir.com

Yasaklanan Google hesabı için yapmanız gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-29 10:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Her Android kullanıcısının sahip olduğu en az bir adet Google hesabı bulunuyor. Android sistemini kullanabilmek için gerekli olan Google hesabı, sadece Android için değil Gmail, YouTube ve benzeri uygulamaların kullanımı için de gerekli oluyor. Google ekosistemine bir hayli bağlı olan Google hesaplarında hizmet şartlarına uymayan kullanıcıların Google hesapları yasaklanıyor. Bu yasaklama ile beraber hesabınız ile Google’ın hiçbir servisinden yararlanamıyorsunuz. Bizde sizlere bu içeriğimizde Google hesabınız yasaklanır ise ne olacağını ve yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz.

Google hesabı yasaklanırsa ne olur?

Google Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?Google Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Google hesabınızın yasaklaması noktasında Drive, Gmail, YouTube ve Fotoğraflar gibi birçok uygulamalarda yer alan içeriklerinize erişemezsiniz. YouTube oynatma listeniz ile beraber Play Store’dan satın almış olduğunuz tüm uygulamalarda silinecektir. Google hesabının yasaklanması sık karşılanan bir durum olmazken, bazı durumlarda çok basit sebeplerden bile hesap yasaklanması söz konusu olabilir. Bu noktada bir YouTube kanalı izleyicilere emoji atma teşvik edici bir video yayınlamıştı. Birçok kullanıcı ise yorumlara emoji yorumları atmıştı. Google ise bunu spam olarak algıladı ve kullanıcıların Google hesaplarını yasakladı. Google’ın hesapları tekrar aktif hale getirmesi ise oldukça zaman aldı.

Android kullanıcılarının Google hesapları yasaklandığı zaman ise verilerinizi senkronize edemiyor ve uygulama indiremiyorsunuz. Bu noktada telefonunuz tam olarak kullanılamaz hale geliyor ve yeni bir Google hesabına ihtiyaç duyuyorsunuz. Hesabınız yasaklanırsa bazı itiraz yollarınız bulunuyor. Bunlardan birisi ise hesaba giriş yaptıktan sonra gelen otomatik itiraz süreci oluyor. Bu itirazın kabul olmaması durumunda ise farklı bir yerden itiraz forumu doldurmanız gerekiyor. Verilerinizin düzenli olarak yedeklenmesi için Google hesabınızın önemli bir rolü oynuyor. Ancak herhangi bir yasaklama durumuna karşılık verilerinizi haftalık olarak harici bir diske kopyalamanız, daha sonra yaşanacak veri kayıplarının önüne geçecektir.  


Google Chrome'da birden fazla Google hesabı nasıl kullanılır?Google Chrome'da birden fazla Google hesabı nasıl kullanılır?

PAYLAŞ