Google, Chromecast ekosistemini büyütüyor. Orijinal Chromecast TV dongle’ına yapılan 2. nesil güncellemenin yanı sıra şirket, Chromecast Audio’yu piyasaya sürdü. Bu yeni ürün, orijinalinin TV’ler için yaptığını hoparlör sistemleri için yapacak şekilde ayarlanmıştır.

Chromecast Audio nedir?

Chromecast Audio, (neredeyse) herhangi bir hoparlör sistemine bağlanan ve onu kablosuz hale getiren küçük bir donanım kilididir. Basitçe söylemek gerekirse, herhangi bir aptal hoparlörü Sonos tarzı bir akış cihazına dönüştürür. Spotify kısa süre önce Chromecast desteğini ekledi ve bu, açık bir şekilde nedeninin büyük bir parçası.

Nasıl çalışır?

Chromecast Audio, çoğu sistemde (ancak hepsinde değil) bulunan standart 3,5 mm kulaklık jakı aracılığıyla hoparlörlerinize bağlanır ve etkili bir şekilde kablosuz hoparlör bağlantısı sunar. Ardından müziği hoparlörlere göndermek için telefonunuzdaki ses uygulamasındaki Chromecast desteğini kullanırsınız. TV versiyonunda olduğu gibi, müzik doğrudan dongle’a aktarılır ve telefonunuz tamamen uzaktan kumanda olarak kullanılır.

Chromecast nedir ve nasıl kullanılır?

Örneğin Spotify kullanıyorsanız, Chromecast Audio özellikli hoparlörlerinizin Spotify Connect cihazı olarak göründüğünü göreceksiniz. Diğer uygulamaların yanı sıra Google Müzik’te de çalışır. Güç 3,5 mm kulaklık bağlantı noktasından sağlanamadığından, dongle’ın kendi harici güç kaynağına ihtiyacı vardır. Sonuç olarak, tamamen taşınabilir bir çözüm değil.

Yenilikçi bir ürün

Ancak bu, aksi takdirde yenilikçi, iyi görünümlü ve son derece uygun fiyatlı bir gadget’ın nadir bir dezavantajıdır. Muhtemelen TV versiyonu kadar popüler olmayacak olsa da, müzik akışını bir hoparlör sistemine ucuza almanın etkili bir yoludur ve doğrudan telefonunuzdan Bluetooth akışı yapmaktan daha iyi ses kalitesi üretmelidir. Chromecast Audio, İngiltere’de 30 £ veya 30 ABD dolarıdır ve hem mağazada hem de doğrudan Google’dan edinilebilir. Daha fazla ayrıntı için ürün sayfasına göz atın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir